Itthon » Gazdaság

Fiatalok az ökogazdaságért

Mintegy 90 Hargita megyei középiskolás diák vesz részt egy környezetvédő projektben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

krnyezetvedelmi_forum_100121
krnyezetvedelmi_forum_100121
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. január 21., 18:55
0 hozzászólás. 


Hargita Megye Tanácsának Fejlesztési Ügynöksége (HMTFÜ) a Holland Királyság Nagykövetségének támogatásával Fiatalok az Ökogazdaságért Y4(ECO)2 elnevezésű projektet indított, amelynek célja környezetbarát szemlélet kialakítása gazdasági tevékenységekben, vállalkozók és középiskolások közreműködésével. A január 21-én elindított projekt a tavalyi folytatása, amelynek során középiskolásokat avattak be a vállalkozás-vezetés gyakorlatába virtuális vállalatok révén. Idén valós vállalatokat látogatnak meg a diákok, és a különböző tevékenységi területekre jellemző hulladékokról, illetve azok kezeléséről fognak tapasztalatokat gyűjteni.

krnyezetvedelmi_forum_1_100121

A fentieken kívül Hargita Megye Tanácsa Energiagazdálkodási Közszolgálatának műszereivel specifikus méréseket is fognak végezni a szigetelt és nem szigetelt épületek hőháztartási mutatóiról, valamint a háztartási gépek energiaigényét is mérni fogják.

A mintegy 90 középiskolást, akik a megye három legnagyobb városából
érkeztek, Borboly Csaba megyei tanácselnök köszöntötte, üdvözlőbeszédében hangsúlyozva a gondolkodni-beszélni-cselekedni fogalomegyüttes fontosságát az élet minden területén, de kiváltképpen a környezetvédelemben.

"Idejében fel kell készülni az életre, meg kell érteni, és erre rendkívül alkalmasnak az iskolai tananyag mellett elsajátított ismereteket tartom" - mondta..

krnyezetvedelmi_forum_100121

Hasonlóképpen folytatta a megyei tanács elnökének gondolatmenetét Ferencz S. Alpár újonnan kinevezett főtanfelügyelő is, aki szerint az iskolán kívüli felelősségvállalás nem teher, hanem kihívás.

A folytatásban Márton András, a fejlesztési ügynökség igazgatója mutatta be részletesen az Y4(ECO)2 projekt hátterét és eddigi történetét, majd Csonta László, a Zöld Székelyföld Egyesület elnöke mutatta be az egyesületet és számolt be az egyesület politikájáról, valamint a környezetvédelem vonzatairól.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."