Itthon » Gazdaság

Dísznövény-kiállítás: színkavalkád a lakótelepen

Csütörtöktől vasárnapig tart, belépőt kell fizetni, sok-sok szép virág van. De van fajáték és légvár is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

virag-02
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. május 10., 16:47
1 hozzászólás. 

Hatodik alkalommal szervezte meg a Küküllő-parti dísznövény- és kertészeti kiállítást és vásárt a polgármesteri hivatal és a magyarországi Assa-Divi Kft., a helyszín – akárcsak az elmúlt években – a Bethlen-lakótelepi park, vagyis a Dávid Ferenc tér.

Annyiféle növény és díszcserje van, hogy (szak)ember legyen a talpán, aki eligazodik – a laikus ember számára a szép, színes növények látványa a nagyon megkapó. Természetesen nem csak növényeket, hanem kertészeti, mezőgazdasági eszközöket is lehet kapni, pl. fűnyíró gépeket – ez is hozzátartozik egy ilyen vásárhoz, melynek az egyik célja megszerettetni az emberekkel a kertészkedést, a virágok, dísznövények termesztését.

virag-01

Kelemen Szilárd kaktusztermesztő Győrből érkezett a vásárra: mint mondja, mindig itt van, de évről évre csappan a vásárlók száma. Már 7-8 lejtől kezdődően lehet kis kaktuszokat vásárolni tőle, elmondása szerint növényeivel reggel hattól este nyolcig foglalkozik odahaza az erre a tevékenységre berendezett üvegházban.

A vásárban láttunk könyveket, fajátékokat, de felmosókat árusító standot is. Van légvár és gyerekzsivaj is - levásárolható belépőt kell váltani, a felnőttek 3, diákok és nyugdíjasok 2, a családok pedig 6 lejért mehetnek be a kiállításra.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
meli89
2013-05-11 20:06:27
belepo....
Erdeklodnek hogy azt a bizonyos levasarolhato belepoket hol is lehetett volna levasarolni? A sor satraknal azt mondtak nem lehet naluk... ezutan elmentunk a bejarathoz es az ott levoktol erdeklodtunk hogy hol lehetne levasarolni mire a valaszuk az volt " nem tudjuk valamelyik satornal probaljak meg....." ennyit a levasarolhato beleporol.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."