Itthon » Gazdaság

Székelyföldre fókuszál az idei őszi vásár

Négy napon át, három helyszínen, 150 kiállítóval, kultúr- és gasztroprogramokkal várja látogatóit a 21. Őszi Nemzetközi Kiállítás és Vásár.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Vásár a székelyudvarhelyi sportcsarnokban
A sportcsarnokban 150 kiállító várja a látogatókat. | Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. október 02., 15:11
0 hozzászólás. 

A Városi Sportcsarnok és annak környéke újra benépesül: október 3-6. között 21. alkalommal nyit kaput a székelyudvarhelyi és a székelyföldi gazdaság fellendítése céljával létrehívott Őszi Nemzetközi Kiállítás és Vásár.

Az idei rendezvénysorozat fővédnöke Varga Mihály, Magyarország nemzetgazdasági minisztere lesz, közölte sajtótájékoztatón Orosz Pál-Levente, a főszervező Príma Press kft. által működtetett Príma Rádió igazgatója. Hangsúlyozta, az idei rendezvénysorozaton a vásári jelleget igyekeztek megerősíteni, vagyis a sportcsarnokban és környékén 150 kiállító cég lesz jelen, és mutatja be termékeit, szolgáltatásait.

Szakmaiság Székelyföldön

Újdonság, hogy míg a korábbi években zömmel magyarországi kiállítók voltak jelen, a mostani vásáron leginkább a székelyföldi régióból jelentkeztek, köztük több mint húsz cég elsőként mutatkozik be.

Bőséges és színes termékskálát ígérnek a szervezők: a bioélelmiszerektől kezdve a menyasszonyi és estélyi ruháig, az elektronikai cikkektől a bútorig, a játékokon át az autókig, a sajt- és teakülönlegességektől, az autókon és autóskellékeken keresztül a kajak-kenuig sok mindent szemügyre lehet venni és megvásárolni.

A vásárhoz szakmai fórum is kapcsolódik, nyitónapján tartják a gazdasági konferenciát és üzletember találkozót: a Városháza Szent István teremében az előadások 15 órakor kezdődnek. A köszöntőbeszédek után, 15 óra 50 perctől kezdődő előadásokat Tankó László, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság udvarhelyszéki elnöke moderálja. A meghívott előadók Szécsi Kálmán, Geréb László, Ferenczy Ágnes, Kolumbán Gábor és Tamás László.

Házi kolbászra tokaji bort

Gasztronómiai élményeket is tartogat a vásár. A jófajta borokból idén is lehet kóstolni: az egri, szekszárdi, villányi, tokaji, ménesi, somlói és olténiai pincészetek nedűi mind megízlelhetőek a jubiláló Borfesztiválon, amelynek megnyitóját október 4-én, pénteken 15 órától tartják a minifocipályán.

A Sétatéren rendezkednek be a székelyföldi termelők is: a IV. Székely Termékek Fesztiválján 50 kiállító  csalogatja pénteken déli 12 órától a házias ízek kedvelőit.

Kulturális műsorokból is jut ízelítő, hiszen a szabadtéri színpadon népdal és modern muzsika is szólni fog. Pénteken este a Blúzoknik, a Mata Hari és a Face Today koncerteznek, szombaton pedig 19 óra 30 perctől Baricz Gergő és zenekara, majd 21 órától a Monyó Project lép fel.

Vasárnap, a zárónapon ünnepli 16. születésnapját a Príma Rádió. Az estig tartó szabadtéri előadások, koncertek 13 órakor a IV. Mesemondó versennyel kezdődnek.

A szabadtéri rendezvények és a sportcsarnokban megszervezett Nemzetközi kiállítás és vásár naponta 10 órától 21 óráig tart nyitva. Aki a hivatalos, szalagvágásos nyitóceremónián részt kíván venni, október 3-án, délben 11 órakor sétáljon a csarnokhoz. Ide a belépő-tombola a vásár ideje alatt felnőtteknek 2 lejbe kerül, a gyermekek ingyen nézelődhetnek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."