Itthon » Gazdaság

Megalakult a Székely Konyha Egyesület

Hargita Megye Tanácsának kezdeményezésére a pékek és a húsfeldolgozók után a gazdasszonyok is egyesületbe tömörültek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

kurtos
kurtos
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 24., 17:28
0 hozzászólás. 


A székelyföldi gazdasszonyok által előállított termékek egységes arculattal és védjeggyel való ellátása, valamint a "biotermék" és a "tradicionális termék" minősítés megszerzése, illetve a termékek piaci értékesítése érdekében alakult meg február 19-én a Székely Konyha Egyesület. Az egyesület szeretne minél több székely gazdát, gazdasszonyt a tagjai között tudni, ugyanis térségenként konyhákat hoznának létre, ahol a gazdasszonyok az erdőből begyűjtött gombát, gyümölcsöt és a háztáji gazdaságban megtermelt javakat dolgoznák fel.

kurtos

A csíkszeredai Tudor Vladimirescu út 23/C/2 szám alatti székhelyű egyesület már megtette az első lépéseket, hogy jogi személlyé válhasson. Minden olyan gazda és gazdasszony tagja lehet, aki hagyományos termékeket állít elő.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, a konyhák működtetéséhez szükséges berendezések megvásárlását pályázati pénzek lehívásából szeretnék megvalósítani. "Reméljük, a polgármesteri hivatalok és közbirtokosságok otthont adnak majd konyháinknak, és hozzájárulnak a megyei tanács azon törekvéséhez, hogy a Székelyföldön előállított termékeink itt helyben kerüljenek feldolgozásra és értékesítésre, ami által a helyi termelők is helyzetbe kerülhetnek és gyarapodhatnak munkájuk után" - nyilatkozta a megyei önkormányzat elnöke.

Az egyesület nem csupán a nagyobb üzletláncok polcaira szeretné eljuttatni a gazdasszonyok termékeit, hanem a külön egyesületbe tömörült pékek és húsfeldolgozók áruit forgalmazó bolt megnyitását is tervbe vette. A tagsági igényt a Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési és Programigazgatóságán, valamint az egyesület fent említett székhelyén jelezhetik.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."