Itthon » Gazdaság

Márton István vezeti a Hargita Megyei Mezőgazdasági Kamarát

Márton István az igazgatója a Hargita Megyei Tanács által idén januárban létrehozott Hargita Megyei Mezőgazdasági Kamarának.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Ladanyi_Borboly_Marton_2010_03_17
Ladanyi_Borboly_Marton_2010_03_17
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. március 17., 22:43
0 hozzászólás. 


Az intézményt a Hargita Megyei Mezőgazdasági Tanácsadó Hivatal átszervezésével alakították meg. A frissen kinevezett intézményvezetőt, aki korábban a megyei önkormányzat vidékfejlesztési osztályát vezette, március Marton_Istvan_2010_03_1717-én mutatta be a csíkszeredai megyeházán a megyei mezőgazdasági intézmények képviselőinek, szaktanácsadóinak Borboly Csaba. A megyei tanács elnöke a decentralizáció szempontjából is fontosnak nevezte a kamara megalakulását, és reményét fejezte ki, hogy a hasonló közintézmények a minisztérium hatásköréből mihamarabb a megyei önkormányzathoz kerülnek. „Márton István jó szakember, a vidékfejlesztési osztályunk vezetőjeként számos sikeres kezdeményezése volt” – jelentette ki Borboly Csaba. Rámutatott: az RMDSZ-nek sikerült a mezőgazdaság szempontjából kulcsfontosságú pozíciókat szereznie minisztériumokban, illetve országos intézményekben, ezért „a bukaresti és a megyei erőket egyesítve” dolgozhatnak a megye gazdáinak, családi gazdaságainak az érdekében.

Márton István szerint össze kell hangolni a megye vidékfejlesztését. Közölte, kevés a pénzforrás a kamara működtetésére, de reméli, összefogással, illetve a megyei tanács segítségével sikerül megoldani a problémákat.

Ladanyi_Borboly_Marton_2010_03_17

Ladányi László Zsolt, Borboly Csaba és Márton István

Hargita Megye Tanácsa az egyetlen olyan megyei önkormányzat az országban, amelyik vidékfejlesztési osztályt működtet, Borboly Csaba felvállalta a mezőgazdaság fejlesztését” – hangsúlyozta az igazgató.

A találkozón jelen volt többek között Ladányi László Zsolt prefektus, Török Jenő, a Hargita Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság, valamint Vitos Zsuzsanna, a Hargita Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség vezetője, továbbá Vass Árpád megyei tanácsos is.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."