Itthon » Gazdaság

A Vox csapata nyerte a Kossuth Rádió pályázatát

A keresztúri Vox Rádió csapata nyerte az MR1-Kossuth Rádió határon túli magyar újságíróknak hirdetett pályázatát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

MR_palyazat
MR_palyazat
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 30., 09:38
1 hozzászólás. 


A magyar közszolgálati rádió 2009. december 1-én írta ki „A határon túlról, a határon innen – Hogyan látják a határon túli magyarok Magyarországot?” című pályázatát. A felhívásra olyan 3-15 perc terjedelmű rádiós anyagokat vártak az MR1 munkatársai, melynek témája: hogyan látják a határon túliak az anyaországbéli magyarokat?

„Mi egy fiktív keretbe ágyazott rádiós műsort állítottunk össze, ami 2020-ban játszódik. Magyarország egy természeti katasztrófa következtében majdnem teljesen elpusztul, és mivel június 4-et írunk éppen – azaz Trianon-évforduló van –, a romániai kisrádió, a Vox, megemlékezik az anyaországról” – mondta el megkeresésünkre Fülöp Edit, aki a szóban forgó produkcióban műsorvezetőként vett részt.

MR_palyazat

A három díjazott: Csőke Csaba (Temerin), Fülöp Edit (Székelykeresztúr) és Szilágyi Szabolcs Ferenc (Kisbács)

A 12 perces hanganyagban Edit négy betelefonáló véleményét hallgatja meg a nap témájáról: egy értelmiségiét (Andrási Erika), egy meghatódott idős hölgyét (Burszán Zsuzsanna), valamint egy kamion sofőrét és egy volt pesti nőét (Rátz-Illés Mária). A hitelesen előadott szerepjátékok során hallhattunk pozitív és negatív hozzászólást egyaránt. A témát néhány következtetéssel zárja a műsorvezető: „Becsüljük meg azt, amit az előttünk levő nemzedék létrehozott és felépített”; ugyanakkor „Tanuljunk meg elfogadni, előre nézni, tovább építeni, a jövőre vetíteni, és ne a múlton siránkozni”.

Ezzel az összeállítással a Vox csapata több mint harminc pályázót előzött meg, az MR1-Kossuth Rádió 300 ezer forintos fődíját pedig március 26-án, pénteken vehették át. Az ünnepélyes keretek között megtartott budapesti díjátadón Fülöp Edit képviselte a keresztúri rádiót, akit további két nyertessel körbevezettek a Magyar Rádió székhelyén, valamint betekintést nyertek a szerkesztők, műsorvezetők és technikusok munkájába.

Voxlogo

„Óriási élmény volt. Én biztatok minden médiában dolgozót, de nem csak, hogy a pályázati lehetőségeket figyeljék, és próbálkozzanak, mert megéri a pluszmunka és bármikor sikerélményük lehet” – hívta fel a figyelmet Edit.

A nyertes pályaművek április 4-én, 9:04-kor kezdődő A Határon túlról, a határon innen című műsorban hangzanak el.

Fotó: Neubauer Rudolf


1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Anyus
2010-03-30 20:55:58
Gratulalunk !!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."