Itthon » Gazdaság

Tőlük függ majd az inkubátorház

Kijelölték a Hargita Business Center vezető tanácsának udvarhelyi tagjait. Kipontozták a kisegítő személyzetet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Azonnali tanácsülésen döntöttek az inkubátorházról fotó: Kakasy Botond
Azonnali tanácsülésen döntöttek az inkubátorházról fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. április 15., 15:09
1 hozzászólás. 

Felpörögtek az események a Hargita megyei tanács által kezdeményezett, a II. Rákóczi Ferenc utcában felépített Hargita Business Center ügyében. Az udvarhelyi polgármesteri hivatal a márciusi tanácsülésen döntötte el, hogy beszáll az innovatív gazdaságfejlesztési központ működtetésébe, a megyei önkormányzat képviselője pedig múlt héten ismertette a vállalkozókkal, milyen formában képzelték el az üzemeltetést.

Most az udvarhelyi polgármesteri hivatal kijelölte megbízottjait, illetve meghatározta a törzstőkéhez való hozzájárulás összegét, azonnali tanácsülésen. A megbeszélésen mindössze tizenhárom tanácsos jelent meg, de ez is elég volt ahhoz, hogy kisebb szájkaraté alakuljon ki Bunta Levente polgármester és az önkormányzati képviselők között.

tanacsüles azonnali 0415-3

Az ülést Koncz Melinda vezette, Bunta szokásához híven a bevezető után távozott. Előtte azonban reagált a városfejlesztési stratégiával kapcsolatos, tegnap kipattant cirkuszra, minősítve egyes politikusok munkáját, akik „az MPP-től a Zöld pártig és az RMDSZ-ig" mindent kipróbáltak.

Szakembereket szeretnének

A vállalkozói inkubátorházzal kapcsolatban elmondta, „depolitizálni" akarták azt a közösségi fejlesztési társulást (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, ADI), amelyet a megyei tanács a központ vezetésére kijelölt, ennek megfelelően szakembereket jelöltek ebbe a csapatba. A vezető tanácsot a tervek szerint két helyi, két megyei tanácsi és egy oroszhegyi megbízott alkotja majd.

Az udvarhelyi működtetők a polgármesteri hivatal javaslata szerint Puskás Katalin, a technikai igazgatóság közbeszerzési osztályának munkatársa, illetve Puskás Emese, a fejlesztési osztály dolgozója voltak.

tanacsüles azonnali 0415-5

A kijelöltek személyét érintően senki nem emelt kifogást, akárcsak a törzstőkébe befektetendő ezer lej ellen. Viszont több önkormányzati képviselő is megjegyezte, hogy az inkubátorház személyzeti felépítésének leírásában vannak kipontozott részek, amiből nem lehet tudni, hogy kiket és milyen pozícióra szánnak.

A határozattervezetet ismertető Puskás Katalin elmondta, az a kisegítő személyzetre vonatkozik. Többek, köztük Benedek Árpád Csaba alpolgármester és a jegyző figyelmeztetésére, hogy mindenképpen pontosítani kell az alkalmazotti kategóriát és a tervezett dolgozók számát, beírták a pontok helyére a kisegítő személyzetet.

Ezzel a módosító javaslattal a tanácsosok egyhangúan megszavazták a határozatot, amely szerint az udvarhelyi megbízottakat hét évre jelölnék ki. A megyei tanácsnak öt évig kell vállalnia az intézmény fenntartását, de a város még legalább két évig szeretné, ha változások nélkül vehetne részt a működtetésben. A következő ülésvezetőnek ugyancsak Koncz Melindát jelölték ki.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-04-15 17:10:19
Mi lehet az oka, hogy mindenki valahol főnök akar lenni????
Valami hatalom-lepra terjed az intelligenciával csak nagyon enyhén megfertőződött humanoid egyedek között
Mindegy, hogy hol, csak láthassa a térdre boruló rabszolgákat lábai előtt leborulva.
Olyat, hogy dolgozni , - na, ez az , amit senki nem akar .
Akkora kokardát teszek fel, hogy királlyá fogtok választani

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."