Itthon » Gazdaság

Külföldön isznak Áldomást az egészségünkre

Az Áldomás brand és a Székely Gyümölcs is terítékre került. A skandinávok a magyar édességet vennék.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

DSC 8941
Fotók:Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. július 22., 13:03
0 hozzászólás. 

Csütörtök délután az Áldomás nevű, magas minőségű magyar élelmiszereket tömörítő brandről beszélgettek a résztvevők a Wekerle-Mikó sátorban. Ezt Bíró Tamás, a Magyar Nemzeti Kereskedőház stratégiai igazgatója mutatta be: ezek a termékek nem a helyi, hanem a világpiacra, esetenként nagyon távolra. Az áruk is magas lesz, de egy japán fogyasztó meg tudja vásárolni az igen magas minőségű magyar mézet és a mangalicakolbászt is.

A helyi dán disznókolbász

A beszélgetésen jelen volt Orbán Árpád, a Székely Gyümölcs Egyesület elnöke, Székelyudvarhely alpolgármestere is, aki az egyesület tevékenységét vázolta röviden, a gyümölcsfesztiválokat, a szociális vállalkozói jelleget.

Arról is beszélt, hogy ma már az olyan, alapvetően hideg vidékeken is van gyümölcs, mint Gyergyó, és nagyon pozitívan beszélt a kénosi gyümölcskészítményekről és készítőikről mint követendő példákról. „Ha jó terméket dobunk piacra, akkor az sikeres lehet" – mondta Orbán.

DSC 8940

Ezt erősítette meg Márton István, a Hargita Megye Vidékfejlesztési Egyesület elnöke, aki a megyében levő három szövetkezeti tejfeldolgozó (a keresztúri, a szépvízi, valamint a szeptembertől induló gyimesközéploki) jó példáját említette, és arra is választ adott, hogy egy helyi termék ára miért oly magas.

„A kolbászkészítés nem karácsony előtt kezdődik, hanem amikor a malacot berakom a pajtába" – mondta az igazgató, hozzátéve, hogy sajnos nagyon sok helyi „termelő" alkalmasint lengyel, dániai vagy magyarországi disznóhúst dolgoz fel és adja el helyi termékként.

A skandinávok az édeset szeretik

Az Áldomás brandről azt is megtudtuk, hogy nem tömegtermékek – szemléltetőnek ott volt néhány a sátorban, eddig összesen kb. száz termék került be a kínálatba. Bíró Tamás szerint nagyon magasak a minőségi követelmények, kevés termelő tudja teljesíteni, de akinek sikerül, annak a terméke a világ nagyon messzi részeire is elkerül majd. A felmért fogyasztói szokások szerint a skandinávok például a magyar édességekre lennének vevők.

DSC 8944

Bíró Jolán székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő, mustárgyár-tulajdonos megjegyezte, hogy jó érzés termelőként más termelőket és termékeiket látni, majd azt az egyszerű kérdést tette fel, hogy konkrétan milyen csatornákon és milyen termékeket értékesítettek eddig az Áldomás branden belül? Azt a választ kapta, hogy jelenleg folynak a tárgyalások, hogy hol adják el a termékeket, illetve keresik az értékesítő partnereket. A beszélgetés egy Áldomás-pálinka elfogyasztásával zárult.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."