Itthon » Gazdaság

A zöldségeinket szeretné Magyarország

A csíki pityóka és a székelykeresztúri zöldségek iránt érdeklődik egy magyar vállalkozás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Magyar mirelit lehet a székely zöldségből
Magyar mirelit lehet a székely zöldségből
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. augusztus 23., 16:36
0 hozzászólás. 

Magyarországon forgalmaznák gyorsfagyasztott formában a székelykeresztúri és csíkszeredai termést – adta hírül a Hargita megyei tanács sajtószolgálata, miután augusztus 22-én, hétfőn Pest megyében Borboly Csaba megyeelnök Szabó Istvánnal, Pest megye önkormányzatának elnökével és a Mirelite Mirsa Zrt. vezetőjével, Losó Józseffel találkozott.

A családi vállalkozás gyorsfagyasztott élelmiszereket forgalmaz. A megyei tanács közleménye szerint a vállalkozók augusztus 28-án újra megyénkbe látogatnak, annak lehetőségét vizsgálva, hogy Székelykeresztúr és Csík térségében a növények feldolgozását milyen körülmények között lehetne megoldani. Hargita megye tanácsának fejlesztési ügynöksége az agrárkamarával közreműködik ebben.

Szóba kerültek továbbá a megye közbirtokosságai, illetve közösségi tulajdonban lévő vágóhídjai közötti együttműködések is, hiszen jelenleg a szarvasmarhákat élve, olcsón viszik el megyénkből, a felnevelt állatok után járó haszonból pedig jórészt nem a gazda, hanem a közvetítő részesül.

Borboly Csaba megyeelnök szerint nagy lehetőségek vannak ezeken a területeken. Úgy érzi, hogy a tej esetében már sikerült jó megoldást találni, most ugyanezt kell megvalósítani a zöldségtermesztés és állattenyésztés területén.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."