Itthon » Gazdaság

Szót emelhetsz a jobb áramellátásért

Ma délutánig még alá lehet írni az UKKSZ és az udvarhelyi polgármesteri hivatal Electricának címzett petícióját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Főként a város központi részén lévő trafó miatt gyakori az áramkimaradás. Archív fotó: Gál Előd
Főként a város központi részén lévő trafó miatt gyakori az áramkimaradás. Archív fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. augusztus 31., 10:55
0 hozzászólás. 

Megelégelve az egyre gyakoribbá váló áramkimaradásokat és az emiatt keletkező veszteségeket, a helyi vállalkozók nyílt levelet fogalmaztak meg az Electrica Rt. villamossági vállalatnak, amelyben az udvarhelyszéki szolgáltatás ellenőrzését és mihamarabbi normalizásását kérik.

A nyílt levélhez nyomatékosításként fűzik az ügyet támogatók aláírását. Az interneten elindított petíciót augusztus 16. óta ötvenen írták alá – tudtuk meg Györgyei-Szabó Magdolnától, az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének illetékesétől.

A levelet még ma délután hat óráig lehet aláírni – emlékeztetett, hozzáfűzve, bizonyára még sokan egyetértenek azzal, hogy szükséges és fontos ügyről van szó. Ezt támasztja alá a tény, hogy a kezdeményezés mellé állt a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, illetve a megye vezetői is. A petíció itt írható alá.

Időzített bomba az áramhálózat?

A petíció felhívásában a vállalkozók szövetsége részletezi, hogy Székelyudvarhelyen több mint 2000 cég van bejegyezve, amelyek Hargita megye GDP-jének felét termelik ki. Ezek biztonságos, kiszámítható működtetését az évek óta fennálló és mindennapos áramkimaradások, ingadozások jelentősen megnehezítik, komoly anyagi károkat okozva a termelésben és szolgáltatásokban.

„A város áramhálózata rettenetesen elavult, ezért már képtelen kiszolgálni a lakossági és gazdasági igényeket, bármelyik pillanatban összeomolhat a rendszer” – írja az UKKSZ, arra kérve a szolgáltatót, hogy a 2017-es költségvetési és beruházási tervébe foglalja bele Székelyudvarhely és Udvarhelyszék elektromos hálózatának felújítását.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."