Itthon » Gazdaság

Újranyílhatnak a baromfipiacok

Egy új kormányhatározat szerint a megfelelő feltételek betartása mellett ismét megkezdhetik működésüket a baromfipiacok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

baromfipiac
baromfipiac
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. június 02., 16:11
2 hozzászólás. 


Románia Hivatalos Közlönyében május 19-én jelent meg a 2010. évi 45. számú kormányhatározat, amely az állatvásárok működését szabályozza. Az új jogszabály értelmében az újranyíló időszakos állatvásárokon a sertés kivételével minden kistermelőktől származó ló, szarvasmarha, juh, kecske és élő madár gazdát cserélhet.

Ezenkívül számos higiéniai és fogyasztóvédelmi elvárásnak is eleget kell tenniük az állatvásároknak, mint például az állandó állatorvosi felügyelet, az orvosi-állatorvosi működési engedély, legyen lehetőség igazoló iratok kibocsátására, fertőtlenítésre, legyen könnyen megközelíthető az állatokat szállító gépkocsik számára stb.

Mivel Székelyföldön hagyománya van a heti rendszerességgel tartott baromfivásároknak, amelyeknek hétről hétre más település ad helyet, rendkívül fontos, hogy mihamarabb újra megrendezhessék őket. Ennek érdekében Hargita Megye Tanácsa, a megyei mezőgazdasági kamara és az állategészségügyi igazgatóság együttműködésével, valamint az állatvásárokat működtető helyi tanácsok, polgármesterek bevonásával, egyeztetésekbe kezd a baromfipiacok állapotának felméréséről, valamint újraindításuk feltételeinek megteremtéséről.

A megyei tanács és a megyei mezőgazdasági kamara képviselői az illetékesekkel megbeszélik, mik a szükséges lépések, mire van lehetőség a megfelelő fertőtlenítési és egészségügyi követelmények betartásához, hogy a baromfipiacokat mihamarabb üzembe helyezhessék.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
csabyy
2010-06-03 15:18:03
:side: :side: :side: :unsure: :unsure: :unsure: :0 :0 :0
avatar
kovden57
2010-06-05 18:52:14
olvasom a cikket: ló, szarvasmarha, juh, kecske; es ezek mindenike BAROMFI.. vagy csak a szerzo valakinek a barom fia.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."