Itthon » Közélet

Új helyszínen a városi kocsipiac

Nem csak átlátható, de át is járható, rendezett sorokkal fogadta vasárnap a városi autópiac a látogatókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

kocsipiac-4
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. november 24., 16:23
0 hozzászólás. 

Még 2012-ben visszakerült eredeti tulajdonosához a II. Rákóczi Ferenc utcai ingatlan, ahol évek óta rendezik vasárnaponként az autópiacot, illetve keddenként az állat- és gabonavásárt. Hogy a hagyományosnak számító vásárokat továbbra is zavartalanul meg lehessen tartani, a polgármesteri hivatal ideiglenesen bérbe vette a magántulajdonba visszakerült területet. 

Az új helyszínre se kell messzebb menni, ugyanis a polgármesteri hivatal az eddigi piac mögötti területet vásárolta meg, ahol egy rendezettebb piacteret alakított ki. Mostantól 6600 négyzetméteres kiegyenesített, kőporral szórt, döngölt és festett vonalakkal bejelölt felületen kínálhatják autóikat és egyéb eladó portékáikat az árusok. Az elmúlt években az autókereskedés mellett egyre nagyobb területet hódított el a bazár jellegű kacatvásár.

kocsipiac-2

A piac első felében parkolnak az eladó autók, amelyek közt széles sétány vezet, majd ezt követően a piac hátsó felében ugyanebben a rendszerben árulnak a „kacatosok".

Az egyik autókereskedő elmondta, az új kialakítás mindenképp előnyös, mert így az autót bármikor el lehet vinni próbára, ha a leendő vevő ezt kívánja. Történt már vele olyan, hogy megegyeztek az autó adás-vételében, de próbaútra csak később kerülhetett volna sor, ugyanis az autóval nem lehetett kihajtani a zsúfolt piacról. Amire felszabadult a kijárat, a vevő meggondolta magát, és továbbállt.

kocsipiac-3

Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője tájékoztatott, az új helyszínen szerettek volna civilizáltabb felületet biztosítani a vasárnapi autós piacnak, illetve a keddenként megrendezett állat-és gabonavásárnak. Hamarosan egy kapu is felkerül a piactérre vezető út elejére. Jövő évben pedig egy adminisztrációs feladatokat ellátó épületet is szeretnének építeni, amiben nyilvános illemhely is lenne.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."