Itthon » Gazdaság

Kórházátvétel: mindkét fél számára kedvező

A közkórházak több mint 50 százaléka már az önkormányzatok kezében van, most már az udvarhelyi is. A döntés kedvező a város és az intézmény vezetőségének is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

KorhazSzekelyudvarhely
KorhazSzekelyudvarhely
szerkesztoÍRTA: GYÖRGY-DÁVID CSABA
2010. július 07., 09:32
0 hozzászólás. 

Eddig több mint 190 intézmény átvételéről írtak alá protokollumot a helyi, illetve megyei tanácsok, és további kórházak esetében fogadták el az erről szóló tanácsi határozatot, egyelőre átvétel nélkül - ebben a helyzetben van Székelyudvarhely is. A városi tanács által tegnap megszavazott határozata alapján  a menedzsment és a személyzet kerül helyi hatáskörbe, ugyanis az épület már a város tulajdonában volt, így azt nem kellett átvenni.

Bunta Levente polgármester szerint  a átvétel egyértelműen pozitív, hisz ennek nyomán egy szorosabb együttműködés lesz az egészségügyi intézmény és a városvezetés között, ami a betegellátás jobb minőségét eredményezheti. ,,Folyton azt mondjuk, hogy a helyi dolgokban helyi emberek kell döntsenek, most mindenképp szorosabb munkaviszony fog kialakulni és bízom benne, hogy a minőség javára fog elmozdulni az együttműködés. Úgy gondolom, hogy, ha nem csökkentik a pénzeket, amelyeket eddig is eljuttattak, akkor nem kell félni a jövőtől” - nyilatkozta Bunta Levente.

KorhazSzekelyudvarhely

A polgármester azt is elmondta, hogy a Cseke Attila által vezetett minisztérium új besorolásba helyezte a Városi Kórházat, amelynek eredményeként havi 350.000 lejjel több pénzt kap az intézmény, így az adósságot rendezni lehet. Lukács Antal a kórház főigazgatója reményét fejezte ki, hogy az átvétel nyomán megalakuló vezetőtanács egy ,,konstruktív csapat lesz”. ,,Remélem, hogy a testület hozzáállása olyan lesz, ahogy mi elképzeltük, tehát hatékonyan és egy elven fognak dolgozni, hogy a stratégiát végig tudjuk vinni” - mondta az igazgató.

Cseke Attila egészségügyi miniszter a decentralizáció kapcsán azt nyilatkozta, hogy a kórházat átvevő helyi vagy megyei tanácsoknak nem lesz újabb anyagi kötelezettségük ezáltal. A kórházak pénzügyileg önállóan gazdálkodnak, fenntartásuk eddig is a megyei egészségügyi biztosítóval kötött szolgáltatói szerződésen keresztül történt és ezentúl is ugyanúgy fog, mondta a miniszter. Az érvényes törvényi keretek értelmében, a 373 decentralizált kórház átvételének július 10-én le kell zárulnia.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."