Itthon » Gazdaság

Korond és ami mögötte van

A Korunk gazdasági rovatának legújabb interjúalanya Korond polgármestere, aki a község gazdasági és adminisztratív viszonyairól, valamint a kereskedőkről beszélt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 04., 16:29
0 hozzászólás. 

Népszerűségi index mérése nélkül is tényként kezelhető, hogy a székelyföldi falusi közösségek közül Korond neve széles földrajzi határokon túl is ismerősen cseng. A szóban forgó települést a hagyományos erdélyi kerámia végváraként szokták emlegetni, de ugyanakkor a giccs jelzőt is gyakran hozzák összefüggésbe a vásári kínálat láttán. A kororndi életstratégiák egyik legfontosabb jellemzője a vállalkozói hajlam.

A több mint hétszáz regisztrált kisvállalkozó zöme a kereskedelemből származtatja jövedelemét. A jelenkori válságos időszakban pedig ez nem is könnyű feladat, hiszen az általuk kínált áruk nem tartoznak az elsődleges fogyasztási cikkek sorába. Ennek ellenére, még nem tudunk egyetlen olyan korondi bódéról sem, amely a válság miatt felfüggesztette volna tevékenységét. A kisvállalkozók mérlegelnek, reménykednek, és – a sajátosan korondi attitűdről téve bizonyságot – keresik a kiutat.

Miklós Zoltán a Korunk online gazdasági rovatában Korond polgármesterét, Katona Mihályt kérdezi a községben tapasztalható gazdasági-adminisztratív viszonyokról. A polgármesterrel készített interjú során a település jelenbeli történései, és főként az igen népes vállalkozói közösséget foglalkoztató kérdések képezték a beszélgetés tárgyát. Az interjú az uh.ro olvasói számára is elérhető: http://www.korunk.ro/?q=node/11701


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."