Itthon » Gazdaság

Nem építenek le Hargita Megye Tanácsánál

Senkit nem bocsátanak el Hargita Megye Tanácsától a kormány 63-as számú sürgősségi rendelete alapján, amely előírja az önkormányzati dolgozók lehetséges maximális létszámát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon
Itthon
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. augusztus 05., 09:32
0 hozzászólás. 

Az átszervezések során egyes igazgatóságok átalakultak, és új feladatokkal bővültek a hatáskörök. Borboly Csaba tanácselnök szerint minden eddigi kollégára szükség van, amit jól mutat a rengeteg uniós pályázat, melyeket a megyei tanács csapata készített elő. Az is a leépítések ellen szólt, hogy a megye idei költségvetése 60 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, az európai finanszírozású projekteknek köszönhetően.

A megyei önkormányzat elnöke már korábban is kifejtette, hogy hibás elgondolásnak tartja a helyi és megyei tanácsok létszámcsökkentését, akárcsak a 25 százalékos bérlevonást, mivel ezzel számos fiatal szakembert riasztanak el a közszférától, ami veszélyezteti a kistelepülések fejlődését, hiszen pályázatoknál nagy szükség van a felkészült köztisztviselők munkájára.

Itthon

Borboly Csaba szerint az országos intézmények dolgozóinak felduzzasztott létszámát kellene csökkenteni, nem a virágzásnak induló vidéki önkormányzatokét.

Hargita Megye Tanácsánál eddig 626 elfogadott állás volt a betöltetlen állásokkal együtt, ebből 235 a megyei tanács apparátusánál, míg 391 az alárendelt intézményeknél. A kormány által előírt megszorító intézkedések alapján Hargita megye 456 állásra kellett csökkentse az intézményben dolgozók létszámát. Ugyanez a kormányrendelet lehetőséget biztosít a külső forrásokból pályázati úton elnyert összegek függvényében alkalmazásokra is.

Így Hargita Megye Tanácsának a maximális létszámot, vagyis 10 alkalmazottat ítélt meg a prefektusi hivatal, mivel a költségvetését kiegészítve pályázati úton nyert projektek révén közel 80 millió euró plusz összeggel gazdálkodik az önkormányzat.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."