Itthon » Gazdaság

Bunta: Udvarhely főjön meg a saját levében?

Felháborítóan kevésnek találja a megyei költségvetésből a városnak fejlesztésekre leosztott 464 000 lejt a polgármester, aki nem rejtette véka alá a pénzosztással kapcsolatos véleményét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 11., 17:11
6 hozzászólás. 

„Sajnos, hogy a megyeközpont részéről nem számíthattunk több pénzre az idén sem, arányaiban egy alulfinanszírozásról beszélhetünk. Magyarán, még azt a pénzt sem kapta meg Udvarhely, ami járna. Ha azt tekintem, hogy az előző években is volt panasz, mert a városoknak kevesebb pénzt adtunk, mint a falvaknak, azokat támogattuk elsősorban. Ezt megtetőzték most azzal, hogy a környékbeli városoknak több pénzt adtak, mint nekünk. Nem kéne arra alapozzanak, hogy Udvarhelynek egy jól menő gazdasága van és a város főjjön meg a saját levében.

A megye gazdaságának felét Udvarhely viszi, ebből kiindulva a viszonyulás nem korrekt. Ha – képletesen szólva – az aranyat tojó tyúkot levágjuk, akkor azt az egész megye megsínyli. Itt a cérnagyár, azaz a Coats, a bútorgyár, a Roseal, a készruhagyár – ezek a nagy vállalatok, amelyek nagy húzóerőt jelentenek a város és a megye gazdaságában is. Semmiképpen nem korrekt, ami történik, és nem jól van ez így. Sajnos lassan azt kell mondanom, hogy már megszoktuk. Úgy érzem, hogy a megyei vezetőség bünteti Udvarhelyt. A megyének nem ez lenne a dolga, és nem így kéne viszonyulnia ehhez a városhoz.


6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
pali
2011-02-11 20:34:34
ne ki beszel , amikor o volt ott azert nem osztott le mert Jenci volt a polgarmester es ne tudjon udvarhely haladni. ugye de rosszul esik
avatar
magyari58
2011-02-11 22:20:25
Szégyen, hogy Székelyudvarhely csak annyit kapjon a megyei költségvetésből mint egy nagyobb község.
avatar
pek
2011-02-11 23:02:07
Ezek szerint Bunta utánnarugott a polgári megyei-költségvetés kritikának. Bár lenne többre is képes...
avatar
csz
2011-02-12 12:46:10
Az senkit sem zavar, hogy vidékünkön alig van egy-két igazán nagy, stabil cég és a jelenlegi törvények szerint azok is Bukarestbe adóznak? Aztán a bocskorosok visszaosztanak valami koncot nekünk... így biztosítva van, hogy Székelyföld soha ne erősődhessen meg gazdaságilag, mert az nekik "odabent" nem lenne valami jó...
avatar
Tulipe Rouge
2011-02-12 13:56:20
A baj, hogy Bunta azzal tölti az idejét, hogy Szász Jenő után leskelődik, ellene áskálódik és arra használja a polgármesteri hivatal alkalmazottait, pénzét, hogy ezt a csatát mindenképp megnyerje, miközben RMDSZ-es párttársai úgy osztják a megye pénzét, hogy Keresztúr kétszer annyit kap, mint Udvarhely. Egy lakósra számítva Székelyudvarhelynek 12 lejt, Máréfalvának 116 lejt, Galambfalvának 114 lejt, Csíkkozmásnak több mint 150 lejt osztottak a megye költségvetéséből. Ameddig Jenő volt a polgármester azért ugattak, hogy miatta nem kap pénzt a város. Most akkor Borboly lett mpp-s, vagy Bunta?
avatar
guru
2011-03-19 06:23:06
re:
[quote=Tulipe Rouge]A baj, hogy Bunta azzal tölti az idejét, hogy Szász Jenő után leskelődik, ellene áskálódik és arra használja a polgármesteri hivatal alkalmazottjait....Ha ezt tenné, Jenőt mér rég meg kötötték volna, vagy legalább is a városrol a nép elhajtaná!Ne öntsél olajat a tüzre komám!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."