Itthon » Gazdaság

Még mindig várják az adózókat

Alig két és fél nap maradt az egyéni vállalkozók, illetve a nem fizetés jellegű jövedelmet a tavalyi évben megvalósítók számára, hogy büntetés nélkül leadhassák adóbevallási formanyomtatványukat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. május 12., 11:13
0 hozzászólás. 


Mint a helyi adóügyi hivatalnál megtudtuk, csütörtök reggelig az adókötelesek 60 százaléka „vallott" eddig. Habár el lehet küldeni postán is a kitöltött űrlapot, valószínűleg az utolsó napokban sokan fognak a pénzügy folyosóin tolongani. Idén kevesebb az ilyen adófizetők száma, kb. 5800, mivel a tavaly nagyon sok egyéni vállalkozás működési engedélyét automatikusan törölték. Május 17-én, a bevallási határidő utáni első napokban felszólító levelet kapnak azok, akik nem jelentkeztek, majd következik a büntetés.

Ami az adó 2 százalékának felajánlását illeti, a pénzügyi hivatal adatai szerint az ezt megtehetők közül idén jóval kevesebben éltek eddig ezzel a lehetőséggel: tavaly és tavalyelőtt súrolta a tízezres számot azon adófizetők száma, akik felajánlották adójuk 2 százalékát - idén ez a szám csütörtökön 5600 körül volt. Amennyiben az adófizető elmulasztja kitölteni a 230-as számú formanyomtatványt, akkor adója 2%-a is automatikusan az államkasszát gazdagítja majd.

A független tevékenységből megvalósított jövedelem bevallására szolgáló formanyomtatványt (a 200-as számút) a www.finanteharghita.ro honlapról lehet letölteni vagy a Közpénzügyi Hivatal székelyudvarhelyi kirendeltségétől is lehet kérni.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."