Itthon » Gazdaság

Szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületeket támogatnak

Szarvasmarha-, juh- és kecsketenyésztői egyesületek számára írt ki pályázatot Hargita Megye Tanácsa.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 19., 09:03
0 hozzászólás. 


A pályázattal támogatva azon egyesületi tagok eszközvásárlását, akik a juh-, kecske- és tehéntejet feldolgozott állapotban szeretnék értékesíteni, továbbá tejbegyűjtő pontok felszerelését, állatkiállítások, kerekasztal-beszélgetések, konferenciák szervezését, a gazdák szakmai rendezvényeken való részvételét. Az előirányzott keretösszeg 94000 lej, a vissza nem térítendő támogatás a pályázat összköltségének a 49 százaléka. A pályázatok leadási és iktatási határideje: 2011. május 30.

„Történelmünk, mindennapjaink, egész székely népünk életének szerves része a mezőgazdaság, a különböző hagyományos népi mesterségek, amelyek nélkül identitásunk szerves részét veszítenénk el" - nyilatkozta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

Éppen ezért a megyei tanács minden lehetséges eszközzel támogatja ezt a gazdasági ágazatot, a termeléstől az értékesítésig minden lépést szeretnénk felkarolni és elősegíteni, hogy minél szélesebb körben elterjedjen. Ezt a célt szolgálja ez a pályázati rendszer kialakítása is, amely által lehetőségünk van a termelőknek közvetlenül támogatást nyújtani tevékenységük elősegítéséhez.

A tanácselnök egyben felkéri a gazdákat, hogy minél többen igényeljék a támogatásokat, amelyekről bővebb információt a közhasznú egyesület székhelyén kaphatnak – Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám –, Hargita Megye Tanácsának 244/B irodájában; telefon: 0740169850, e-mail cím: avramcamelia@hargitamegye.ro; Hargita Megye Tanácsának honlapján, ide kattintva.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."