Itthon » Gazdaság

Bemutatták az inkubátorház tervét

Közel ötmillió lejes megyei tanácsi beruházás jön létre Székelyudvarhelyen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Inkubatorhaz
Inkubatorhaz
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 30., 07:05
2 hozzászólás. 


„A megyei tanács egyetlen más településen sem vállalt még befektetésben akkora részt, mint Székelyudvarhelyen" - jelentette ki Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke azon a megbeszélésen, amelyet a megyei tanács szervezett Székelyudvarhelyen az udvarhelyszéki vállalkozók számára a helyi inkubátorház létrehozásával kapcsolatban. A projekt a Regionális Operatív Program 4.2-es, A helyi és regionális üzleti környezet fejlesztésének támogatása elnevezésű tengelyén nyert támogatást vállalkozói inkubátorház létesítésére. Összköltségvetése 9 233 240 lej, ebből Hargita Megye Tanácsa 4 897 853 lejt biztosít. A tanácselnök a jelen lévő vállalkozóknak hangsúlyozta, hogy összesen három ilyen projekt van az országban, az egyik az udvarhelyi, és az utolsó pillanatban sikerült az Európai Uniótól lehívni a pénzt. „Az inkubátorház lehetőség a városnak és lehetőség a helyi vállalkozóknak" - mondta Borboly Csaba, aki a beruházás környezetvédelmi szempontját is fontosnak nevezte, hiszen tehermentesítik a szennyezett területet.
InkubatorhazBirtalan József megyemenedzser a projekt kapcsán a szakmai támogatás szükségességét hangsúlyozta. Szerinte az inkubátorház mindenki számára nyitott intézmény kell legyen, rendezvények befogadására is alkalmas, hogy mindenki magáénak érezhesse.

A projektet a ROP 4.-es prioritástengelyének 4.2-es intézkedése - Szennyezett és használaton kívüli ipari területek rehabilitációja és új tevékenységekre való előkészítése - keretében nyújtották be. A tervezett inkubátorházat a székelyudvarhelyi egykori Növényvédelmi Központ (Rákóczi Ferenc 84. szám) helyén hozzák létre. Az épületben lesz 48 irodahelyiség, közös használatú terek, titkárság, könyvelőség, konferenciaterem, tárgyalóterem, kiállítóterem.

A projekt általános célja Székelyudvarhely és térsége fenntartható társadalmi-gazdasági fejlődése, illetve az üzleti környezet javítása az üzleti infrastruktúrába való beruházás révén. A kedvezményezettek köre: inkubált vállalkozások, térségi vállalkozások, vállalkozó szellemű fiatalok, munkanélküliek, lakosság. A várt eredmények: életképes vállalkozások, magas hozzáadott értékű ágazatok, innovációk, a munkanélküliség csökkenése, jövedelemnövekedés, környezeti indikátorok.


2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2011-06-30 09:13:59
Csak en nem ertem a cikk alapjan, hogy mi is az az inkubatorhaz?
avatar
blazsek
2011-06-30 09:58:47
Az inkubátorház olyan vállalkozásfejlesztési gyakorlat, amelynek alkalmazásánál gazdasági és társadalmi prioritások is szerepet játszanak és egy lépcsőfokot jelentenek a vállalkozások kezdő lépései és kifejlett működése között :-) (Eddig a "tudományos" meghatározás)
Azaz egy olyan irodaház, ahol viszonylag olcsón lehet kisebb-nagyobb irodákat bérelni de a közösen használható helyiségeket (pl. tárgyaló, titkárság) és technikát (pl. fax, fénymásoló, írásvetítő) lehet használni, előre meghatározott órarend/díjszabás alapján. Tudod ez amolyan vállalkozás keltető :-). Abban egyetértek, hogy a cikkíró hozzáfűzhetett volna egy rövidke magyarázatot, hiszen ez a fogalom - mint a te példád is mutatja - ebben a térségben még új.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."