Itthon » Gazdaság

Városi piac: feszül az új aszfalt

Leaszfaltozták a városi zöldségpiac egy részét, az árusok hátrébb kerültek – szellősebb lett a piac, de új asztalok lesznek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

Itthon_Gazdasag/piac0811
Itthon_Gazdasag/piac0811
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2011. november 08., 12:02
1 hozzászólás. 

Ízelítő

Alma (kg) 1-4 lej
Paradicsom (házi, kg) 4 lej
Cékla (kg) 2 lej
Sütőtök (kg) 3-4 lej
Burgonya (kg, zsákban) 0,7-0,8 lej
Káposzta (kg, zsákban) 70 bani
Dióbél (kg, zacskóban) 30 lej
Paszuly (kg, zacskóban) 10 lej

Meglepő, hogy úgy be lehet menni a piacra, hogy nem kell a lábad elé nézned, hogy mikor lépsz rá a kirakott tormára vagy a használt cipőre, netán egy raffia szatyorból kibámuló tyúkra. Új aszfaltszőnyeget kapott a piac területének kb. fele, s az új felületen még idén új asztalok is lesznek.

Azonban egyelőre az van, ami van, az árusok a hátsó asztalokra költöztek, de így is elfértek. Napsütés, illetve kissé hűvös volt reggel, de mind a kínálat, mind pedig a kereslet jó volt.

Például nyolc lejért kitűnő minőségű kilónyi laskagombát lehetett venni, s a sütőtök kilójáért mindössze 3 lejt kértek. A környéken termett retket is láttunk, a piros kötése 1,50-be, a fehéré két lejbe került.

Hagymából is nagy a választék, hiszen fenyédit, kibédit és más területekről származót is láttunk, az ára a megvásárolt mennyiségtől függ.

Itthon_Gazdasag/piac0811

Fotó: Kakasy Botond

A legnagyobb választék viszont almából volt, s többnyire olyan árusoknál, akik saját maguk termesztették – láttunk batult, jonathánt, pónyikot, változó áron.

A piac területének kockaköves részén a távolról jött árusok tanyáznak, főleg káposztával, burgonyával, a szőlő nagyjából eltűnt.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Optimus
2011-11-16 19:11:25
Hmmmmm semmi reszleges avato ???? na bazz hat mar ezt a statisztikat is sikerul elrontani ???? igazan egy avato mar lehetne wazzzz.... asztal eltavolitas egy avatas, aszfalt eltavolitas meg egy avatas, aszfaltozas meg egy avatas .... uj asztalak meg egy avatas.......n+1 avatas ... ez man buli hejjj

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."