Itthon » Gazdaság

Hulladékgyűjtési verseny a Zöldiskolákban

Az újonnan alakult TRE-F Egyesület Zöldiskola néven környezetvédelmi és tudatos hulladékkezelésre nevelő programot indít az iskolások részvételével.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

palack
palack
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2009. december 08., 15:15
0 hozzászólás. 


A decemberben induló hat hónapos programba 47 Hargita megyei és 2 Kovászna megyei iskola kapcsolódott be több mint 10 ezer gyerekkel. A kezdeményező szervezet célja tudatosítani a szelektív hulladékgyűjtés, az újrahasznosítás fontosságát. A TRE-F alapító tagjai – Sebestyén Kinga, Bíró Enikő és Márton Erika – mottót is társítottak az akcióhoz: „Te is felelős vagy a jövőért!”

Zoldiskola_program
Balról jobbra: Hegyi Hunor, Bíró Enikő, Márton Erika, Sebestyén Kinga, Birtalan József és Jakab Áron Csaba

Elsősorban az V-VIII. osztályos diákokat célozza meg a program, akiknek versenyt is szerveznek, de a gyerekek mozgósításával a szülők, felnőttek figyelmét is fel szeretnék hívni a sürgető környezetvédelmi problémákra.

Első lépésként minden Zöldiskola az önkormányzatok és civil szervezetek jóvoltából kap egy mechanikusan működő tömörítő berendezést, mellyel a diákok nyolcadára zsugoríthatják a PET palackokat és az alumínium dobozokat. Ezek mellé szemeteszsákokat is mellékelnek, az összepréselt palackokat illetve papírhulladékokat pedig minden hónapban elszállítják az intézményektől, és újrahasznosítják azokat.

A verseny január és május között fog zajlani. A benevezett iskolák Zöld csoportokat kell kialakítsanak, melyeket oktatók fognak irányítani. Havonta három próbát kell majd teljesítsenek a csapatok: elméleti (kérdőív), kreatív és környezetvédelmi feladatot. A verseny alakulását, a pontrendszert a www.tref.ro oldalán lehet majd követni.

palack
Bíró Enikő és Ambrus László

2010. június 5-én, a Nemzetközi Környezetvédelmi Világnapon zárul a rendezvény Székelyudvarhelyen – innen 9 iskola kapcsolódott be az akcióba.

A Zöldiskola program társszervezői: Polgár-Társ Alapítvány, Agora Fenntartható Fejlesztési Munkacsoport, Zöld SzékelyFöld Egyesület, Accent GeoÖkológiai Szervezet. A projekt számos önkormányzati, szervezeti és vállalkozói támogatásban részesül.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."