Itthon » Művelődés

Bemutatóra és külföldi fellépésre készülnek

Sűrű és érdekes fellépések jellemzik a Tomcsa Sándor Színház márciusi programját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

szinhaz_ahogy_tetszik
szinhaz_ahogy_tetszik
szerkesztoÍRTA: PÁL GÁBOR
2010. február 22., 17:24
0 hozzászólás. 


Ma délutáni sajtótájékoztatóján a városi színház felvázolta a következő hónap programját. Nagy Pál igazgató elmondta, most derült ki, hogy ebben az évben 10%-al kisebb költségvetésből kell majd gazdálkodjanak. Elkészült az évadterv, viszont ebből a helyzetből kiindulva lehet, ha le kell mondjanak néhány projektről.

szinhaz_ahogy_tetszik
Nagy Pál, Csurulya Csongor, Anca Bradu, Tóth Árpád

Az udvarhelyi színtársulat március 4. és 9. között az olasz Szardínia szigetén lépnek fel Federico Garcia Lorca: Bernarda Alba háza című előadásukkal – mindezt a Bernarda talks to the World (Bernarda szól a világhoz) nemzetközi projekt keretén belül. Ugyancsak a következő hónapban, 25-30. között magyarországi szereplést is beiktatnak a programba az udvarhelyi színészek. Bernarda Alba háza, valamint az És a csellóval mi legyen? előadásokkal lép fel a Tomcsa Sándor Színház társulata Törökbálinton, Szolnokon, és Pesterzsébeten.

A sajtótájékoztatón bemutatkozott Anca Bradu is, a csütörtöki Shakespeare: Ahogy tetszik című előadás rendezője. Anca elmondta, hogy nem ez az első kapcsolata magyar színtársulatokkal, pályafutása során többször is volt alkalma magyar színészekkel együtt dolgozni, magyar színdarabokat rendezni: kolozsvári, marosvásárhelyi, nagyváradi, újvidéki és veszprémi társulatoknál is rendezett. Az Ahogy tetszik elég modern stílusban lesz felépítve.

„Ezt a produkciót nehéz úgy előadni a közönségnek, hogy azt mindenki megértse, felfogja, átérezze. Mi mindent megteszünk a jó hangulatért, el szeretnénk varázsolni a publikumot” – közölte a rendező. Ugyanakkor Anca elmondta azt is, hogy a darabban szereplő színészek közül hárman is tanítványai voltak a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen.

Tóth Árpád, az Ahogy tetszik rendezőasszisztense örül a felkérésnek, mindig szívesen tér vissza Udvarhelyre - nem az első eset, hogy városunk színtársulatát segíti munkájával. A szakember ugyanakkor elmondta, minden elismerése Anca Radu iránt, véleménye szerint olyan „színpadi zeneműveket hoz ki a szereplőkből, ami helytállna a nagy slágerek között is.”

Színdarab neve: William Shakespeare: Ahogy tetszik
főbemutató: február 25., csütörtök 19 óra, Tomcsa Sándor Színház
Rendező: Anca Bradu m.v.
Rendezőasszisztens: Tóth Árpád
Dramaturg: Dunkler Réka m.v.
Díszlet/ Jelmez: Horațiu Mihaiu m.v.
Koreográfus: Mălina Andrei m.v.
Zene: Horváth Károly  m.v.
Súgó: Kolozsi B. Ilona
Fény: Toásó István
Zene: Horváth Károly.

A darabról bővebb információkat tudhatnak meg ide kattintva.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."