Itthon » Művelődés

Ismét terítéken a Szőrös Pisztráng

A múlt heti sikeres bemutató után az Udvarhely Táncműhely legújabb előadása kedden 19 órától ismét látható a Művelődési Házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

szoros_pisztrang
szoros_pisztrang
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. március 29., 11:42
0 hozzászólás. 


Míg a mozdulatlan, végeláthatatlan tenger az örökkévalóságot, addig a változó folyó az idő megfordíthatatlan, könyörtelen múlását idézi fel. A víz különféle halmazállapotokon keresztül zajló körforgása az anyag rejtélyes megmaradását mutatja; a forma vagy alak, a tér és idő örök ismétlődését. Az Udvarhely Táncműhely legújabb előadásának dramaturgiája e mindent átható erő köré szerveződik, ehhez az őselemhez kötődő állandó kapcsolatunk, viszonyunk lehetőségeit járja körbe. Lévén, hogy táncszínházi produkcióról van szó, a mozgás mellett teret kap a verbalitás is – az elhangzó szövegrészletek egy izlandi mondagyűjteményből valók, ahogy az első hallásra meghökkentő cím is egy ottani mitikus lényt idéz.

pisztrang_plakat_kisebb

„Koreográfusként egy olyan formanyelvi világ kialakítására törekszem, amelyben a Kárpát-medence folklórjának mozgásanyaga, archaikus értékrendje ötvöződik mai színpadi kifejezési formákkal. Ennek a fúziónak a célja, hogy kiaknázza a néptáncból, mint mozgásanyagból eredő dinamikai és ritmikai értékeket, és ezt az erőt párosítsa a kortárs tánc plasztikai gazdagságával. Számomra ebben a folyamatban az egyik legfontosabb szempont az organikusságra való törekvés” – vallja a magyarországi Katona Gábor rendező-koreográfus.

Tehát holnap, azaz március 30-án, kedden, 19 órától ismét megtekinthető a Szőrös Pisztráng című táncszínházi előadás a székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

Színpadkép: Katona Gábor m.v.
Videó: Csibi László m.v.
Jelmeztervező: Ambrus Amaryll m.v.
Zeneszerző: Orbán Ferenc m.v.
Rendező-koreográfus: Katona Gábor m.v.

Előadók: Albert Éva, Antal József, Antal Katalin, Bajkó László m.v., Boros Béla, Faluvégi Erzsébet, Feleki Zita, Gáll Katalin, Györfi Csaba, Oláh Hilda, Osváth Ildikó, Pál Levente, Sipos Réka, Varga Hajnalka


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."