Itthon » Művelődés

Hullámzó vőlegény - vendégelőadás

Vásárhelyről érkeznek színművészek, akik csütörtökön és pénteken is várják a közönséget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

hullamzo_volegeny_fekvo
hullamzo_volegeny_fekvo
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. május 19., 10:44
0 hozzászólás. 


A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának vendégelőadását tekintheti meg a nagyérdemű május 20-án, csütörtökön, és 21-én, pénteken este hét órától. A társulat ez alkalommal Tamási Áron Hullámzó vőlegény című színpadi játékával szórakoztatja az udvarhelyi közönséget.
hullamzo_volegeny
„Maga a darab egy beavatási szertartás, a művész megtisztulásáról, önmagára találásáról szól, és ebben az egész közösség segíti őt. A téli napforduló környékén különösen nagy hangsúlyt kap a sötétségből a világosságba való kijutás mozzanata, ezért is tartjuk most a bemutatót, hiszen a karácsonynak is az a lényege, hogy legyőzzük a démonokat, a sötétséget, és újjászületünk, újrakezdjük az évet, Tamási darabja pedig konkrétan ehhez a rituáléhoz kapcsolódik.” - vallotta a darab 2008-as, decemberi premierjének kapcsán a rendező, Török Viola.

Az előadás dramaturgiája Kádár-Dombi Katalin, a díszlet- és jelmeztervek Bartha József, a zene és koreográfia pedig Könczei Árpád munkáját dicséri.

A főbb szerepekben Bokor Barnát (Bodrogi Antal művész, most falusi fazekas), Györffy András Jászai-díjas színművészt (Czirmos, Bodrogi öreg segédje) és Csíki Hajnalt (Bogyó, fiatal leány) láthatják a nézők.

A második Városnapok rendezvénysorozat keretében sorra kerülő előadásokra a Tomcsa Sándor és a Nyírő József felnőtt bérletek érvényesek.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."