Itthon » Művelődés

Ismét díjazták a Szent hegyet

A Szent hegy című film Szabó Attila „Doki" (az Aves Media televíziós hírügynökség igazgatója, az Erdélyi Nimród természetvédelmi magazin főszerkesztője) első önálló alkotása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. augusztus 11., 12:22
0 hozzászólás. 

A negyven perces Szent hegy című film az udvarhelyi közönségnek nem ismeretlen, hiszen a G. kávézóban egy bő esztendővel ezelőtt, 2009. június 3-án éppen az udvarhelyi nagyérdemű lehetett az első nézője és kritikusa a székelyek szent hegyén,Bedohazi a Madarasi Hargitán folyó esztelen természet-rombolásra, az orvvadászatnak, aminek védtelen áldozata a kiveszőben levő kárpáti barna medvékre a figyelmet felhívó filmnek. A néhai természetvédő és fotós Szeley-Szabó László emlékének dedikált dokumentumfilm az itthoni premiert követően igazi diadalútra indult és több rangos elismerést is hozott alkotójának - így városunknak is.

A Szent hegy  tavasszal, a zalaegerszegi VI. Göcsej filmszemlén két díjat seperte be: a zsűri nem csak a fesztivál filmjének ítélte, de különdíjjal is jutalmazta. A Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztiválon a lírai szépségű dokumentumfilm ismét elnyerte az ítészek tetszését és a vadászkultúrát bemutató kategóriájának összevont győztese lett.

Az augusztus 6-8 között lezajlott Pusztaszeri Országos Természetfilm-fesztivál az egyetlen magyarországi ilyen jellegű filmszemle, amit 2005 augusztusa óta rendeznek meg a Csongrád megyei Pusztaszeren. A rangos fesztiválra idén ötvenöt amatőr és profi filmes kilencvenegy, 2007 után készült alkotását vetítették le az Árpád-major fűszercsarnokban. Az alkotók között ebben az évben rekordszámú határon túli filmes is jelen volt.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."