Itthon » Művelődés

Több színház folyjék a város ereiben!

Nívós gyermek-és felnőtt előadásokat tartogat tarsolyában a Tomcsa Sándor Színház, teljes lendülettel és válságmentes optimizmussal készül az idei 2010/2011-es színházi évadra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2010. szeptember 08., 16:47
0 hozzászólás. 

A régi-új bérletrendszer és jegyárak, az új évad elődadásai és a társulat tervei – e három témára fókuszálva tartotta ma délelőtt az évadot megelőző sajtótájékoztatóját a színház vezetősége. Nagy Pál igazgató elsősorban a kulturális intézmény anyagi helyzetét, Csurulya Csongor művészeti vezető a repertoárt, Szarvas Zsuzsa közönségszervező pedig a bérlet- és jegyárakat ismertette.

A tavalyi év végén már körvonalazódott évadtervet három hideg zuhany ( 25 százalékos fizetésmegvonás, 20 százalékos költségcsökkentés, leépítések) is „hűtötte", ám az idei évadterv nem csorbult. Dacára annak, hogy továbbra sincs hangosító, öltöztető, ügyelő és színpadi munkás, és akár az előző években, idén is nagy gondot jelent a helyszín (hiszen a társulatnak osztoznia kell a Művelődési Házban működő társintézményekkel a színpadon) – az udvarhelyi színházkedvelő közönség még több előadást láthat, mint tavaly – összegezte az aktuális évad fény- és árnyoldalát Nagy Pál igazgató.

Hozzátette: a színészek száma (12) megfelelő, anyagi téren pedig pályázati pénzekből pótolják a szegényes büdzsét, és természetesen számítanak az önkormányzat által őszre megígért költségvetés-kiegészítésre, különben gond lesz. „Amíg a színpadon, a rivaldafényben a nő, addig a kulisszák mögött a pénz körül forog a színházi élet" – fogalmazta meg az aktuális évadot jellemző kettősséget frappánsan az igazgató.

Szasza

Szarvas Zsuzsa, Csurulya Csongor és Nagy Pál

„Fontos, hogy >>több színház folyjék a város ereiben



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."