Itthon » Művelődés

Valóra váltott tervek, új kihívások a színházban

Nagy Pál, a Tomcsa Sándor Színház igazgatója is értékelte az általa vezetett intézmény elmúlt évét – a nehézségek ellenére új ötleteket és megoldásokat ígér.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

_I6R1T7fs2FI_TRhYCRQcFDI/AAAAAAAADXg/6Yxy5mzOMPk/s640
_I6R1T7fs2FI_TRhYCRQcFDI/AAAAAAAADXg/6Yxy5mzOMPk/s640
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. január 03., 16:44
0 hozzászólás. 

A Tomcsa Sándor Színház gazdag, változatos évadot tervezett, amelyet az időközben begyűrűző gazdasági válság ellenére igyekszünk is végigvinni. Az év végén – az évad közepén – megvonva a mérleget, azt mondhatjuk, hogy tervezett előadásainkat, rendezvényeinket, turnéinkat mind megvalósítottuk.

Az elmúlt négy hónapban bemutattunk két nagyszínpadi-, két stúdió- és két egyéni előadást, elkezdtük az átállást az elektronikus jegykiadó rendszerre, megszerveztük a harmadik dráMA kortárs színházi fesztivált is. A város által biztosított költségvetési támogatást pályázatainknak és saját bevételeinknek köszönhetően sikerült nagyon jelentősen felpótolnunk, így elkerülhettük az anyagi összeomlást.

A pénzhiányból fakadóan minimális a társulat művészi-, műszaki- és kisegítő személyzete, mely problémára kötelezően megoldást kell találnunk, különben egyszerűen lehetetlen lesz nagyobb szabású produkciókban gondolkoznunk, az eddigi átszervezések ellenére is. Ezeket a gondokat még súlyosbítja a színpad használatának korlátozottsága, és – amire igazán nem kellene számítanunk a 21. században – az a gyakori áramkiesés, amelynek sajnálatos módon már előadásaink is látták kárát. (Legutóbb például az Irma, te édes! Című évbúcsúztató zenés darab december 30-i bemutatóját „áramtalanították" – szerk. megj.) Ennek a sajnos visszatérő gondnak megoldására ígéretet kaptunk a polgármester úrtól.

Jövő évben új kihívások is várnak, és mi is jelentkezünk újabb ötletekkel, megoldásokkal, melyek a közönség szolgálatát segítik. Köszönöm a társulatnak, hogy ilyen szégyenletesen kis fizetések ellenére évek óta becsülettel helytállnak, aktívan részt vesznek a város közéletében is, és egy eredményesebb, nyugodtabb újévet kívánok városunk és környéke minden színházkedvelő (és nemcsak) polgárának!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."