Itthon » Művelődés

Évadértékelő legekkel: leghúzósabb és legtermékenyebb

A június 17-én, pénteken jelmezparádéval búcsúzó 2010/ 2011-es színházi évadot értékelte ki és a következő évad programtervezetét ismertette Nagy Pál színházigazgató, Csurulya Csongor művészeti vezető és Szarvas Zsuzsanna közönségszervező.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. június 15., 16:30
0 hozzászólás. 


„A leghúzósabb, de a színház eddigi történelmében az egyik legtartalmasabb színházi évadot zárjuk"- értékelte Nagy Pál színházigazgató a hétvégén záruló, fényekkel és árnyakkal vegyes, de a számbeli statisztikát tekintve kétségtelenül eredményes és sikeres évadot.

Bedohazi

Kilenc premier és egy, az előző évadról „áthozott" produkció, huszonhét vendégelőadás plusz a III. dráMA Kortárs Színházi Fesztivál tíz előadása - összesen 152 színházi élménnyel és száznál több fellépéssel ajándékozta meg közönséget a Tomcsa Sándor Színház. A társulat teljesítménye annál inkább tiszteletre méltó, mert az intézmény háza táját sem kímélte a gazdasági válság, de a krónikus pénztelenség, a csökkenő létszámú személyzet, a város részéről érkező „gyenge visszhang", valamint az áldatlan körülmények ellenére is sikerült helyt állni és megvalósítani az évadtervet.

„Elégtételt jelent ez a szám, ezt igyekszünk fennebb tornászni, de a létszámcsökkenés miatt ez nem lesz egyszerű"- fogalmazott Nagy Pál. Az igazgató szerint komoly érvágást jelent a színháznak, hogy jövő évadtól két kiváló színész, Posta Ervin és Márton Réka int búcsút a társulatnak, de hozzátette „remélem, hogy ez a búcsú nem végleges".

Csurulya Csongor művészeti vezető szerint többek közt ez és háttérszemélyzet hiánya is az oka annak, hogy a következő évadot „szellősebbre" és a három vígjátékot tekintve, mondhatni vidámabbra is tervezték. „Bemutató kevesebb lesz, de előadásban nem lesz hiány"- mondta Csurulya, aki szerint a színház műsorpolitikájához híven minőségi vendégprodukciók színesítik a kínálatot. A 2011/2012-es évad programtervezetben három saját nagyszínpadi premier (Turgenyev: Egy hónap falun, vígjáték, A. Mariott, A. Foot: Csak semmi szexet, kérem, angolok vagyunk, komédia illetve Görgey Gábor: Örömállam, komédia) és egy szintén hazai gyermekelőadás (Terülj, terülj asztalkám!) szerepel. Az idei évadban sikerrel játszott stúdiódarabokat (De mi lett a nővel, Nóra, Liselotte és a május) valamint az egyéni előadásokat (Virágot Algernonnak, Mustármag, Boldogság, gyere haza) a következő évben viszontláthatja a közönség.

Nagyszínpadi előadással vendégszerepel városunkban a marosvásárhelyi és gyermekelőadással a csíkszeredai és gyergyószentmiklósi társulat.

A sajtótájékoztatón elhangzott: jövő évadban folytatódik a színházat az iskolákban népszerűsítő program, ugyanakkor a közönséggel való kapcsolattartásra, az egyes előadások visszhangjának felerősítésére is új megoldásokat keresnek - szakmabeliek és laikus bevonásával egyaránt.

Ami az elmúlt évad bevételeit illeti, a jegyeladás terén visszaesésről, a bérleteket tekintve gyarapodásról számolt be Szarvas Zsuzsanna közönségszervező. Szarvas felhívta a figyelmet arra, hogy  júliusban már lehet bérletet váltani a következő évadra és érdemes élni a lehetőséggel, mert a bérleteket kedvezményes áron kínálják. A kétszemélyes bemutató bérlet 40 lej, a vidéki és nyugdíjas, szintén két személyre szóló bérlet pedig mindössze 30 lejbe kerül. Az eddigi bérletesek jó ha tudják, hogy a helyeiket a színház augusztus 15-ig tartja fent.

A Tomcsa Sándor Színház ünnepélyes évadzárója június 17-én, pénteken lesz. Ezúttal egy rendhagyó, zenés divatbemutatóra hasonlító Jelmezparádéval búcsúzik a társulat. A pénteken 18 órakor a Művelődési Ház koncerttermében sorra kerülő parádén az elmúlt évadok jelmezeibe öltözve vonulnak fel a színészek. Az évadzárón, a hagyományoknak megfelelően, kiderül az is, hogy a közönség szavazatai alapján ki volt az elmúlt évad Legjobb színésze és színésznője, valamit a leghűségesebb színházlátogatót is jutalmazzák. A parádés jelmezbemutató és díjkiosztó 20 órától az egy éves születésnapját ünneplő Más Rádióval közös programmal, a  Bohém Ragtime Jazz Band koncertjével folytatódik.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."