Itthon » Művelődés

A férfimesétől az Örömállamig – márciusi színház-menü

Csehov férfimeséjét és Ibsen Nóráját háromszor is játsszák ebben a hónapban, de egy új bemutatóval is köszönti a tavaszt a Tomcsa Sándor Színház társulata.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Jocha Károly sportújságíró

Ötkarikás élmények – könyvbemutató Jocha Károllyal

A neves sportújságíró olimpiai bajnokokkal készült...
Fotó: Hagyomanyok Háza

A Hagyományok Háza Székelyudvarhelyre jön

Agócs Gergellyel is találkozhatsz! Pásztormuzsikáról,...
DSC1139

Megfertőznék a fiatalokat

Mégpedig a legjobb hobbival, amitől kvízmesterré válik...

stories_Bedohazi/DeMiLettaNovel
stories_Bedohazi/DeMiLettaNovel
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2012. március 02., 11:27
0 hozzászólás. 

Csehov novelláiból Kiss Csaba írt színművet, a De mi lett a nővel című férfimesét Tóth Árpád rendezésében láthatta a nagyközönség. A korábban már többször bemutatott, stúdiótérben játszódó darabot márciusban háromszor is láthatjuk: elsején, 13-án és 14-én. A szabadelőadások 19 órakor kezdődnek.

Szintén szabadelőadásban láthatja újra a nagyérdemű a Daniel Keyes Világot Algernonnak című könyvéből készült monodrámát. Kulcsár-Székely Attila egyéni előadására március 5-én 19 órakor várják az érdeklődőket.

Ismét színpadon a Nóra. Henrik Ibsen klasszikus drámáját Csurulya Csongor rendezésében, P. Fincziski Andrea színésszel a címszerepben szintén három alkalommal, szabadelőadásban mutatják be. Az előadások március 6-án, 7-én és 16-án 19 órától kezdődnek.

Nőnapon, március 8-án, majd 9-én a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelyének vendégelőadását lehet megnézni. Matei Vişniec Kenyérrel a Zsebben című, egyfelvonásos játékát Patkó Éva rendezésében mutatják be. A szabadelőadás március 8-án 20, 9-én 19 órakor kezdődik.

A hónap végén új bemutatóval lepi meg a színházkedvelőket a társulat. Görgey Gábor Örömállam című színművének próbái Vadas László m.v. rendező irányításával már javában zajlanak. A két székelyudvarhelyi származású társalkotóval, Albert Alpár díszlettervezővel és Czári Tibor zeneszerzővel közösen színpadra állított nagyszínpadi produkció bemutatója március 22-én, este 7 órától lesz.

Az előadást március 27-én a Tamási Áron, 28-án a Fekete István, 30-án pedig a Nyirő József diákbérletesek is megtekinthetik. Az előadások kezdési időpontja egységesen 19 óra.

A márciusi előadásokra jegyeket a színház jegypénztárában lehet váltani. A pénztár előadás napján 11 és 14 óra között, illetve kezdés előtt egy órával tart nyitva. Előzetes helyfoglalási szándékot az office@szinhaz.ro e-mail címen, vagy a 0266-212131-es, illetve a 0743-212131-es telefonszámon lehet jelezni.

Az előadásokkal, jegyárakkal kapcsolatos információk a színház honlapján megtalálhatók.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."