Itthon » Ifjúság

Korondra megy a legjobb film díja (videó)

A Korondi Szakközépiskola kimagaslóan jó kisfilmmel nyerte meg a Színezd újra! elnevezésű pályázat fődíját.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szinezdujra
A Színezd újra! nyertes korondi csapata, fotó: Gál Előd
szerkesztoÍRTA: GÁL ELŐD
2015. december 16., 16:37
0 hozzászólás. 

December 15-én, szerdán 18 órától diáksereg lepte a Siculus Ifjúsági Házat, ahol az Udvarhelyi Fiatal Fórum és az Alt Technologies által meghirdetett Színezd újra! elnevezésű program eredményhirdetését és díjátadóját tartották. A környezetvédelmi vetélkedőre osztályközösségek nevezését várták két kategóriában (felső tagozatú általános, illetve középiskolás), akiknek a témával kapcsolatos kisfilmeket kellett készíteniük.

A beszédeket, amelyeket az UFF részéről Vass Orsolya, az Alt Technologies részéről Hajdó Csaba és a zsűri részéről Józsa Levente tartott, maga az eredményhirdetés és a kisfilmek közös megtekintése követte. A pályázatra nyolc kisfilm érkezett. Mivel a kisebbek kategóriájába csupán az Orbán Balázs Általános Iskola ötödik B. osztálya és a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium ötödik A. osztálya jelentkezett, és kisfilmjeik között nem tudott dönteni a bírálóbizottság, így mindkettő első helyezést ért el és négyezer lejt zsebelhetett be.

A nagyobbaknál már komolyabb volt a verseny, itt hat videóból kellett kiválasztani a legjobbat. A harmadik helyen a Tamási Áron Gimnázium tizenegyedik C. osztálya végzett, míg a második helyezést a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola tizenkettedik B. osztálya szerezte meg. Annyira hádé volt a videók minősége, hogy közben számítógépet is kellett cserélni, hogy akadozásmentesen tekintsük meg a filmeket, de Józsa Levente hamar orvosolta a problémát.

Ugyan a pályázatot minden udvarhelyszéki iskolában meghirdették, városunk iskoláit leszámítva, csak a Korondi Szakközépiskola tizenegyedik A. osztálya nevezett be a vetélkedőre és hidegrázós kisfilmjükkel el is nyerték az ötezer lejes fődíjat. A videóban még a sokunkban mély nyomot hagyó Kör című film hátborzongató kislányát is felélesztették, pedig reméltük, örökre elfelejthetjük. A további videókat az Udvarhelyi Fiatal Fórum Youtube csatornáján tekinthetitek meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."