Itthon » Ifjúság

Félsziget: változatlan árak, új előadók

Az ÁFA-növelés ellenére nem módosulnak a Félsziget belépti díjai, közben pedig a fellépők palettája újabb nevekkel bővült.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

noha
noha
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2010. július 07., 12:49
0 hozzászólás. 

A július 1-jei áfa-növelés ellenére változatlanok maradnak a Félsziget jegyárai: a négynapos bérlet továbbra is 199 lejért, az egynapos jegy pedig 80 lejért szerezhető be az Eventim hálózatában, a www.eventim.ro oldalon és hivatalos jegyterjesztőinknél. A helyszínen a bérlet 240, a napijegy 100 lejért lesz megvásárolható.

További jó hír, hogy a változatlan árak mellett újabb nemzetközi és hazai előadókkal bővül a Félsziget zenei kínálata.

Egy Romániába sűrűn látogató vendég, a flamencót breakbeates, drum and basses alapokra átültető N.O.H.A. zenekar zárja a Félsziget Fesztivál underground koncertjeinek helyt adó KISS Terasz élőzenei programját. A Noise of Human Art (szabadfordításban: az emberi művészet zaja) esetében nemcsak a stílusbesorolás okoz gondot: a csapat tagjai közt kölni billentyűs és prágai szaxofonos éppúgy található, mint New York-i MC és spanyol énekesnő.

noha

Az elektronikus és akusztikus zenei világokban egyaránt otthonosan mozgó formációnál azonban egy biztos: értenek a slágergyártáshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legismertebb daluk, a Tu Café, amelynek épp Temesvár mellett forgatták a klipjét. Új lemezük, a Respect the Menu, amelynek bemutató turnéja keretében a Félszigetre érkeznek, tele van hasonlóan slágeres szerzeményekkel, amelyeket augusztus 29-én lehet élőben meghallgatni a KISS Teraszon.

Székelyföld legkedveltebb partizenekarának, a Tündérgroundnak kiemelt szerep jut az idei Félszigeten: ők zárják a fesztivál élőzenei programját, a Party Tentben vasárnap éjfél után. A lassan a fesztivál házizenekarának tekinthető, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi tagokat felvonultató hétszemélyes együttes stílusa teljesen egyedi a hazai palettán, a röviden liquid jazz névvel illetett zenében a jazz- és folkinspirációk éppúgy tetten érhetők, mint a progresszív rock vagy akár a house elemei – így ők járnak a legközelebb ahhoz, hogy egyetlen koncerten belül szemléltetni tudják a Félsziget zenei kínálatának gazdagságát.

tunderground

Az augusztus 26-29. között, Marosvásárhelyen zajló Félsziget fesztiválon idén több mint hetven előadó lép fel a négy nagy zenei helyszínen, köztük olyan világsztárok, mint a Korn, Tricky, a Europe, a Gorillaz Sound System, a The Rasmus, az Above & Beyond vagy a legendás magyar zenekar, az Omega.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."