Kultúra » Alter

Nyári fesztiválkörkép – hová, kiért, miért?

Ha szeretsz fesztiválozni, akkor görgess lennebb. Fontosabb erdélyi és magyarországi fesztiválokról olvashatsz.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
sztokkszlem

Nézd meg, kik lépnek fel (videók)

Szombaton a műfaj nagyjai szórakoztatják az udvarhelyi...
konyvunnep

Kányádira emlékeznek a Budavárban

És ebből városunk sem marad ki. Kattints és nézd meg,...
Pulzus1801

Sátorosok a Spanyár-ház udvarán

Holnap a Haáz Rezső Múzeum Képtárát is beveszik, csak...

szigetcimlapjo
Színpadok, sör, koncert, eső, hőség, minden...
szerkesztoÍRTA: LUKÁCS ZSOLT, KATONA ZOLTÁN
2013. május 24., 15:36
0 hozzászólás. 

Fishing on Orfű (Orfű, Pécs mellett, június 18-23)

Idén Kispál-nappal nyit a kedvenc magyarországi fesztiválunk, de ez nem azt jelenti, hogy újraalakul a zenekar, hanem azt, hogy különböző zenekarok fogják játszani az életművet, ahogy az kiderül a főszervező Lovasi Andrással készült interjúnkból is. A barátságos tóparti alterfesztet ötödször szervezik, idén az eddigi négy helyett öt színpad lesz, napfénnyel, fröccs- és sörtúrákkal, kiváló koncertekkel. A magyar alter-vonal színe-java vonul fel: Kiscsillag, Quimby, Péterfy Bori, Heaven Street Seven, Pál Utcai Fiúk, Vad Fruttik, satöbbi.

www.fishingonorfu.hu

Hegyalja fesztivál (Rakamaz-Tokaj, június 25-30)

Rockfesztivál ezer fokon, ahová a székelyudvarhelyieknek nem kell belépőt fizetniük – ezt az év elején szavazás döntötte el. Slayer, Skindred, Down, Anti-Flag, Scooter – hogy csak a nagyágyúkat említsük – de ott lesz Tokajban a magyar pop-rock színe-java. Nagyon finom a bor, szép a hely.

www.hegyaljafesztival.hu

I. Székelyföldi Jótékonysági Motoros Találkozó és Rockfesztivál (Szentegyháza, Termálstrand, június 28-30)

Öt székelyföldi motoros klub, az udvarhelyi Independent Eagles, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei, a csíkszeredai Rebel Wolves, a kászoni K.M.B. Motors és a marosvásárhelyi Auld Cut közösen szerveznek első ízben motoros rendezvényt, ami a rockzenéről is fog szólni: a Facebook-on megjelent előzetes plakát szerint itt lesz a Role, a Hooligans, a Cool Head Clan, az AB/CD és az Ossian, de lesz gyereksarok, diszkó- és erotika-sátor, vetélkedő.

Volt Fesztivál (Sopron, július 3-6)

Újabb, ezúttal már a 21. Voltfeszt a soproni Lővér kemping. Ha csak annyit mondok, hogy lesz Queens of the Stone Age, akkor ez annyit jelent: menni kell. Ha hozáfűzöm, hogy Pappa Roach, 30 Seconds to Mars is lesz, akkor méginkább.  S ha még azt is hozzáfűzöm, hogy Parov Stelar is fellép, akkor... Akkor már lehet csomagolni: kötelező az ottlét.

www.sziget.hu/volt

Magyar Sziget (Verőce, július 3-7)

Mert egy tucatnál nem áll meg a világ, idén is a szépséges Csattogó-völgyben, Verőce mellett omlanak le a határok, hogy testvérként köszönthessék egymást azok, kiket elszakított a mostoha történelem. A Magyar Sziget most is tartogat meglepetést és ismét összehozza nemzetünk legjavát. A koncertekből nem lesz hiány s mint az előző években, a nemzeti rock csupán hab a tortán. Győződj meg róla, hogy a lényeg nem csak abban áll. Idén először a szigetlakók megismerkedhetnek egy régi magyar kutyafajta, a komondor titkaival, de megpróbálhatják utolérni az agarakat is, ugyanis futóversenyt rendeznek nekik. A harcosabb stílus kedvelői pedig idén is szurkolhatnak a Szigeti veszedelem elnevezésű ketrecharcon kedvenceiknek, amit később az egyik sportadón is visszanézhetnek. Felsorolni nehéz lenne és ez a pár sor nem is erre szolgál, hogy megtudd, milyen kincseket tartogat még a 2013-as Magyar Sziget ládája, azért meg kell látogasd a rendezvény honlapját, majd július első hetében pedig a Duna-kanyart. 

EFOTT (Zánka, június 25-30.)

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 1976 óta működik. Magyarország legrégebbi fesztiválja - helyszíne mindig változik, idén Zánka ad otthont az ötnapos dörgedelemnek. A turisztika ma már csak a névben van meg, de ezt pótolják a jobbnál jobb koncertek - nemcsak magyar nagyágyúk, hanem külföldiek is vannak, idén a N.O.H.A., a Kosheen (DJ set) és a Faithless (DJ set) csap oda a nagyszínpadra, ahol még olyan magyar csapatok koncerteznek, mint a Tankcsapda, a Quimby, a Kiscsillag, Péterfy Bori, az Irie Maffia, a Supernem. A kisebb színpadokon is nagy menet lesz, hiszen többek között a a Heaven Street Seven, a Paddy and The Rats, Ganxsta Zoli és a Kartell, a PUF, a PASO, a Zorall és sokan mások játszanak majd. Igazi Magyarország-fíling, nagyon érdemes elmenni!

www.efott.hu

Balaton Sound (Zamárdi, július 11-14.)

Az elektronikus zenét szeretők paradicsoma – a Balaton partjára a műfaj krémje jön: Prodigy, Calvin Harris, Armin van Buuren, Wu-Tang Clan. Ha szereted, menj és ráz(as)d magad, biztosan nem bánod meg.

www.sziget.hu/balatonsound

Félsziget (Kolozsvár, Gorbó-völgy, július 18-23)

Helyszínt változtat Erdély legnagyobb fesztiválja, tíz évnyi marosvásárhelyi víkendtelep után Kolozsvár mellé, a Gorbó-völgybe költözik. A 2003-ban első ízben megrendezett többnapos fesztivál évről évre nagyobb lesz úgy a koncertkínálatot, mind pedig a sátortábor méretét illetően. A színpadokon a legnagyobb dörrenésnek (egyelőre) a következők számítanak: Kaiser Chiefs, Ska-P, N.O.H.A, Ocho Macho, Șuie Paparude, Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra. A program nem végleges, biztosan lesznek még nagy nevek.

www.felsziget.ro

Tusványos (Tusnádfürdő, július 23-28)

A mi időnk – így hirdetik az idei Tusványost, valószínűleg az is lesz a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor. Idén is fergeteges bulik, koncertek, szabadidős programok lesznek az Olt-parti kempingben, ahol természetesen a nappali beszélgetések, előadások adják a fő irányvonalat. A koncertözön: Csík Zenekar, Demjén Ferenc, Beatrice, Budapest Bár, Ghymes, Magna Cum Laude, Balkan Fanatik, Magashegyi Underground, A kutya vacsorája, Semi Holsen, Role.

https://www.facebook.com/events/1669467013193542/?fref=ts

FEZEN (Székesfehérvár, július 31-augsztus 3)

A 17. Fehérvári Zenei Napok szintén jól illeszkedik a fesztiválok sorába, jó nagy buli ez is, olyan fellépőkkel, mint a Deep Purple, a Tito & Tarantula, N.O.H.A., Fear Factory, Moonspell. A teljes programot, jegyárakat, megközelítést, s minden egyebet a fesztivál hivatalos honlapjáról tudhatsz meg.

www.fezen.hu

Ördögkatlan (Kisharsány, Nagyharsány, Palkonya – Pécs mellett, július 30-augusztus 3.)

Magyarország egyik legjobb borvidékén (Villány és környéke) nemcsak a koncerteken van a lényeg, igazi összművészeti fesztivált kínál az öt nap, nyakonöntve környékbeli, főleg villányi borokkal. A Quimby nyit, a Kiscsillag zár, közöttük lesz Alexander Balanescu és Ada Milea, illetve Egy Kiss Erzsi Zene. Egyelőre. Rengeteg színház, kiállítás, bicajtúra, katlanbusz Kapával és Pepével.

www.ordogkatlan.hu

szigetjatekjo

Sziget (Budapest, Hajógyári sziget, augusztus 5-12)

A tavalyi, huszadik jubileumi Sziget után ismét nagy durranások lesznek Európa legnagyobb kultfesztjén. Újra jön a Franz Ferdinand, de a világsztárok közül Nick Cave, a Flogging Molly, az újjáalakult Blur, a Tame Impala és mások is tiszteletüket teszik. Tavaly is ott voltunk, ez Európa egyik legnagyobb bulija.

http://www.sziget.hu/fesztival



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."