Lyukasóra » Rendezvények

Ezeken fesztiválozol idén nyáron

Ha szeretsz fesztiválozni, akkor görgess lennebb. Megtudod, hogy Tusványoson (is) lesz Tankcsapda. No meg Quimby is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
ovohely

Te le mersz-e menni a sötétbe?

VéR-el írt történelem a városháza pincéjében. Ilyen...
fotók: Dávid Anna Júlia drónfotók: Egyed Ufó Zoltán

Tömegfutás: bennünk van az X!

Ezerötszázan táncoltak, majd futottak gyorsabban, mint...
Izgalmas hétvége elé nézünk.

Tudjuk, mit csinálhatsz hétvégén

Érdemes kihasználni az évadzáró meleget.

fesztival5
Lesz idén is magannyi vigasság, összeröffenés
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. május 20., 11:52
0 hozzászólás. 

Júniusban már beindul a nagyüzem, az első a Fishing on Orfű, aztán sorban jönnek a többiek. Vegyük sorba, hogy hol iszod műanyagpohárból a fröccsöt és milyen bandák koncertjein csápolhatsz.

Hetedik alkalommal rendezik a Fishing On Orfű AlterFesztet június 18-21 között: Magyarország egyik leggyönyörűbb tóvidékén, Pécstől néhány kilométerre tartják "a világ legbarátságosabb fesztiválját". Idén az lesz a fesztivál egyik nagy dobása, hogy újra színpadra áll a tevékenységét négy évvel ezelőtt beszüntető Kispál és a Borz – a nagyváradi, szentgyörgyi, bátaszéki és londoni fellépések útán Lovasi saját házifesztiválján csap újra a húrok közé Kispállal együtt. Kedvenc fesztiválunkról itt írtunk részletesebben.

Orfű, június 18-22.

A Volt Fesztivál mindig jó volt és idén is jó lesz: a sporoni Lőwér-kempingben olyanokra tudod tátani a szádat, mint az MGMT, a Foals, az Icona Pop, Steve Aoki, a Woodkid, a Morcheeba vagy a Noisia – ez mindig jó buli, s a felsoroltak a fellépőknek csak kis hányada.

fesztival2

Nagy dobás, hogy idén az egyik legtrendibb rockzenakar, az Arctic Monkeys is fellép a bónusznapon.

Sopron, július 2-6.

A pécsi Rockmaratonra is sokan járnak Udvarhelyről, főleg a szejkei elmaradása után. A helyszín változatlan (Malomvölgyi Arborétum), szinte a jegyárak is, minden napra jut egy világsztár a Nagyszínpadra, idéntől off-programokkal is kecsegtetnek, az egy hetes villázást a Sepultura és a (valamelyik magyarországi fesztiválra évente visszatérő) Sabaton foglalja keretbe. Idén is lesz Rocker vonat, ami a Keleti pályaudvarról indul és kellő alapozást nyújt a „fekete sereg"-nek.

Pécs, július 7-13.

A Balaton Sound az elektronikus zenét szeretők paradicsoma – a Balaton partjára világsztárok jönnek a műfajból: a legaktuálisabb fesztiválkedvenc, a Disclosure mellett biztosan színpadra lép a Rudimental, Ricardo Villalobos, Dillon Francis, Baauer és a fesztivál egyik legnépszerűbb visszatérője, Sven Väth is.

fesztival1

Tavaly kihagyta, de idén újra a Balaton Sound Nagyszínpadán lesz David Guetta, olyanok is jönnek, mint Azalea Banks vagy Steve Angello.

Ha szereted, menj és ráz(as)d magad, biztosan nem bánod meg.

Zamárdi, július 10-13.

Az egyetemi hallgatók vándor fesztiválja, az EFOTT idén közelebb kerül hozzánk, ugyanis 30 év elteltével ismét Miskolctapolca a helyszín. A szervezők a Miskolci Egyetemmel karöltve egy tizenhat hektáros területen építik fel a fesztivált, amin a zenei sokszínűség kap főszerepet: a 25 éves Tankcsapda nyit, a magyar hip-hop külön színpadot kap, ott lesz az alter szcéna színe-java, de nosztalgiázhatunk a kilencvenes évek legnagyobb euro-pop kedvenceivel is (Mr. President, Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys) és természetesen Dévényi Tibi bácsi is ott lesz a pöttyös labdáival együtt. Ha a felsoroltaknak nincs elég csábereje, gondoljatok csak az egyik legszebben kiépített fürdőre, a Barlangfürdőre. Off-programokból itt sem lesz hiány, ezért inkább csapatostól vágjatok neki!

Miskolctapolca, július 15-20.

Tavaly nem terveztük be a RockBeach-et, de a Sabaton oda vonzott... nem bántuk meg. Idén nem lesz második kiadás, mert nevet változtat a fesztivál, Rock Part néven fog futni, és reméljük, hogy a koncertek lejárta után lesz buli is, nem csak bombariadó. S azt is, hogy a tűzoltó autó idén is készenlétben fog állni, hőguta ellen. Ellesték a szervezők máshonnan, hogy divat a nulladik nap, kopaszodó, pocakos rockereknek igazi csemegével is rukkoltak elő: Lord, Deák Bill, P. Mobil, Pokolgép.

Balatonszemes, július 24-27.

Uriah Heep, Dream Theater, Deep Purple – igazán impozáns névsor, akik az elmúlt pár évben mind muzsikáltak a FEZEN fesztiválon, 2014-ben a Europe nevével folytatódik a lista. Kevés olyan stadion, versenypálya, iskola, rendezvényközpont, stb. van a világon, amelyiknek a hangszóróiból még nem szólalt meg a The Final Countdown. Fontos eseményeknél, amikor igazán tűzbe kell hozni az embereket, amikor a feszültséget még egy kicsit fokozni kell, ehhez a dalhoz nyúlnak. De vajon milyen lesz a hatása Székesfehérváron? A FEZEN közönsége is megtudja, hiszen 2014. augusztus 1-jén Székesfehérváron köszönthetjük őket.

fesztival3

Ahol a szimfonikus metál nagyasszonya Tarja Turunen, a klasszikus heavy metal egyik nagy slágergyárosa a Skid Row, vagy az energikusságban felülmúlhatatlan Exodus és Ignite is jelen lesz a magyar élvonal mellett, tavalyi árakon.

Székesfehérvár, július 30-augusztus 2.

A Sziget Fesztiválon lesz pár zúzós név, idén jön a Queens Of the Stone Age, új lemezzel repül Budapestre a Placebo, de olyan mostani felfedezettek is Pestre mennek, mint az Imagine Dragons és a Bastille.

fesztival7

Biztos már Calvin Harris, a Klaxons, Stromae, a Starlight Girls és Laidback Luke fellépése is, a jegyárakat a honlapról tudod megnézni. Külön öröm, hogy idén a Face Today is ott lesz.

Budapest, augusztus 11-18.

Jó kis bulinak ígérkezik a Strand Fesztivál is a Balaton partján (pontosabban Zamárdi szabadstrandján). A Magyarországon idén csak itt fellépő Parov Stelar mellé John Newman, a Knife Party, Dub FX és Pappa Roach is jönni fog, a magyar mezőnyből a Petőfi Rádió 100 legfontosabb előadója (köztük a Quimby, a Kiscsillag, a 30Y, a Punnany Massif, stb) is színpadra lép majd. Augusztus 20-án itt ünnepel a 25. éves Tankcsapda.

Zamárdi, augusztus 20-24

Idehaza egyelőre csak az biztos, hogy a Félszigetből a hírek szerint kettő is lesz. A fesztivál Marosvásárhelyre költözik vissza, július 17-20 között zajlik, a tavalyi, Gorbó-völgyi helyszínen pedig egy teljesen új, a harmincasokat megcélozó rendezvény lesz Le Grand Picnic néven – egyelőre erről is kevés a konkrét infó. Sem a Félsziget, sem pedig a Le Grand Picnic nem jelentett be sem árakat, sem pedig fellépőket.

fesztival6

A 25. Tusványos július 22 és 27. között zajlik, a nyári diáktábor és szabadegyetem idei jelmondata a Történetekből történelem. Három "nagyágyú" fellépése már biztos, a 25 éves Tankcsapda is ott lesz a 25. Tusványoson, de az Intim Torna Illegál és a Quimby is tiszteletüket teszik.

Ha pedig valami nagyon különleges, életreszólóra vágysz, egyszer menj el Glastonbury-be. Persze csak akkor, ha tudsz jegyet szerezni. Mi is szívesen elkísérnénk téged az ideire, ahol ez lesz a line-up.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."