Itthon » Ifjúság

Hétvégi tervezgetés a HaDiT-nál

A megyei és városi diáktanácsok már szervezik az idei programokat, amik között különböző képzések és egy újabb Ifisztár vetélkedő is szerepel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Szasza
Szasza
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. február 08., 09:26
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Magyar Diáktanács tartalmas hétvégét biztosított megyénk aktív középiskolásainak február 4-én és 5-én, ugyanis Csíkszeredán kívül Csíkdánfalváról, Gyergyószentmiklósról és Székelyudvarhelyről érkeztek a diáktanácsosok, hogy együtt dolgozzák ki a HaDiT éves programtervét, illetve megbeszéljenek számos problémát és lehetőséget. A helyszínt a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola biztosította, és a szervezők most is számíthattak a Hargita Megyei Tanfelügyelőség támogatására.

A hétvégi eseményen városunkat a Székelyudvarhelyi Diáktanács tagjai képviselték, azon belül a Gimi, Refi és a Palló diákjai. Rajtuk kívül a Csíki DT és a gyergyószentmiklósi Salamon Ernő Gimnázium tanulói voltak jelen. A munka mellett jutott idő a szórakozásra is, közös korcsolyázásra, bulira, na meg ismerkedő-és csapatépítő játékokra is – a lazább programokra a péntek este állt rendelkezésükre.

Szombaton a diáktanácsok jelenlegi problémáiról beszélgettek és azokra igyekeztek megoldást keresni. Ha megoldást nem is, de az ahhoz vezető utat biztosan megtalálták, aztán egyeztettek a programokról, melyeket a HaDiT-nak egy éven belül meg kell valósítania.

Szasza

A csapat egy része korcsolyázás közben

A diákok külön kiemelték a DT-Sokk nevű, április 15-19 között zajló programot. A program kilenc és tízedikes diákoknak nyújt alapképzést olyan témákban, mint például a projektmenedzsment, pályázatírás, szervezeti menedzsment, vagy önismeret. Az elméleti órák mellett műhelymunkák során adódik lehetőség gyakorlatban is elsajátítani a tanultakat. A négy napos programra iskolánként 3-3 tanuló jelentkezhet majd.

Említésre került az Ifi napok programja is, amely május elejére várható, valamint biztosak lehetünk abban, hogy lesz idén is Ifisztár. Saját programjai mellett a HaDiT egyes MAKOSZ programok szervezésében is segít. S hogy mi zajlik a megyében? Városunkban a SzuDit bemutatkozó konferenciára készül, melyre az iskolaigazgatókat, a DT-kért felelős tanárokat, illetve a diáktanácsok elnökeit várják, utána a toborzást, majd egy bemutatkozó napot terveznek.

Szasza

A szünetben is megvan a vitatéma

A Csíki DT a városi gólyabált szervezi lázasan, melynek időpontja február 25, és olyan fellépőkre lehet számítani, mint Takács Nikolas, vagy a Stereo Palma. Hatékonyan zárult a szombat délután, ahonnan mindenki úgy ment haza, hogy tudta, mikor lesz a következő találkozó. Addig is mindenki dolgozik, tervezget, és feleleveníti ennek a hétvégének az élményeit, ugyanis tudják, hogy a munka mellett a szórakozás is ugyanúgy megfér!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."