Itthon » Ifjúság

Adj király katonát! - ötödik kiadás

Erdély-szerte már javában zajlanak az ötödik alkalommal megszervezett Adj, király, katonát! vetélkedő helyi elődöntői - adta hírül a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) sajtóirodája.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Bedohazi
Bedohazi
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2011. február 10., 17:28
0 hozzászólás. 


A MIT által kezdeményezett vetélkedősorozat január 21-én, a Kápolnásfaluban megtartott helyi elődöntővel vette kezdetét. Az elődöntők márciusig zajlanak, majd ezt követően a két helyszínen (március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsiszentgyörgyön) megszervezett országos döntőn mérhetik össze tudásukat a legügyesebbnek bizonyult három főből álló csapatok.

„A vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15 évesek) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez" - áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

A célcsoport számára szervezett csoportos vetélkedők helyi szakaszainak 47 erdélyi település ad otthont, köztük Székelyudvarhely is.

A vetélkedővel kapcsolatosan bővebb információk, az elődöntők pontos helyszínei és időpontjai a www.mitesek.net oldalon.


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."