Itthon » Ifjúság

Hogyan hat a reklám? Esettanulmány-vetélkedő a MÜTF-ön

A Modern Üzleti Tudományok Főiskolája május 5-én szervezte meg a IV. Esettanulmány-vetélkedőt, melyen kilenc székelyudvarhelyi és székelykeresztúri középiskola diákjai versenyeztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. május 06., 13:26
0 hozzászólás. 

Idén újításnak számított, hogy egy-egy főiskolás hallgató is csatlakozott a csapatokhoz, hogy segítse munkájukat a különböző feladatoknál. A verseny témája a reklámok hatékonyságának vizsgálata volt, összehasonlítva az iskoláskorúak és a felnőttek reklámokhoz és hirdetésekhez való viszonyulását, hogy ki mikor veszi figyelembe a reklámokat, vagy netán mindenki azoktól függetlenedve hozza meg vásárlási döntését.

A nap egy rövid fókuszcsoportos megbeszéléssel indult, mely után a csapatok kérdéssor-összeállítást kaptak feladatul. Ezt követően az utca emberétől tudakolták meg, hogy milyen szempontok alapján vásárolnak élelmiszert, könyveket, háztartási gépeket, elektronikai cikkeket, lakberendezési tárgyakat, építőanyagokat, vagy mi alapján választanak ki valamilyen szolgáltatást. A kapott eredményeket összesítették, értelmezték, majd ezek alapján javaslatokat fogalmaztak meg, hogy kinek és hogyan érdemes reklámozni.

A szakmai szűri értékelése alapján az első helyezett a címvédő székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium csapata lett (Dénes Andrea, Nemes Borbála, Vaiman Hunor), a második a Tamási Áron Gimnázium csapata (Bíró Norbert, Gál Lóránt, Fábián  Lóránd), és a harmadik a Kós Károly Szakközépiskola csapata (Imre Annamária, Mihálykó Enikő, Dezső Zalán). középiskolások


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."