Itthon » Ifjúság

Ingyen táborozhatnak a gyerekek

Ebben az évben is szociális táborokat szervez az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságok közreműködésével hátrányos helyzetű gyerekek és fiatalok számára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag
Itthon_Ifjusag
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. június 22., 08:10
0 hozzászólás. 


"Az országos egyezségek mentén a Hatóság az idei nyári vakáció táboraiba 610 magyar helyet hirdet meg a következő eloszlásban: Arad megye 20 hely, Fehér megye 20 hely, Bihar megye 50 hely, Beszterce-Naszód megye 20 hely, Brassó megye 20 hely, Krassó-Szörény megye 5 hely, Kolozs megye 30 hely, Kovászna megye 110 hely, Hargita megye 135 hely, Hunyad megye 40 hely, Maros megye 60 hely, Máramaros megye 20 hely, Szatmár megye 40 hely, Szilágy megye 20 hely és Szeben megye 20 hely" - tájékoztatott Széll Lőrincz, az Országos Sport és Ifjúsági Hatóság alelnöke.

A nyári táborokba olyan gyerekek és fiatalok jelentkezését várják, akiknek a családi jövedelme nem haladja meg a minimálbér 50 %-át, szociális ösztöndíj részesei, továbbá árvák vagy árvaházban nevelkednek.

„Az RMDSZ számára kiemelten fontos az Erdély területén hátrányos helyzetben élő magyar fiatalok támogatása, felkarolása és közösségbe való integrálása. A kormány-koalícióban elfoglalt pozíciónk bővíti azon eszközök tárházát, amelyeket e célkitűzés szolgálatába állíthatunk, ez alkalommal olyan magyar gyerekeknek szerezve örömet, akiknek másként nem adódik meg egy nyári üdülés lehetősége" - fejtette ki Bodor László, az RMDSZ ifjúsági ügyekért felelős főtitkár-helyettese.

Az Országos Sport és Ifjúsági hatóság által meghirdetett táborokról további információk a Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóságokon igényelhetőek.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."