Itthon » Ifjúság

Iggy Pop és magyar metál az idei Félszigeten

A Tubor Green Fest Félsziget újabb nagy durranást jelentett be: augusztus 27-én először lép fel Romániában Iggy Pop és zenekara.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

felsziget2011
felsziget2011
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. július 25., 13:03
0 hozzászólás. 

A rockzene egyik legnagyobb legendája, Iggy Pop és 1968-ban alakult zenekara – vagyis az Iggy & the Stooges a Tuborg Green Fest Félsziget vendége lesz 2011-ben. A punk előfutárának tekintett, pár éve ismét aktív zenekar szombaton, augusztus 27-én lép fel először Romániában, az ország legnagyobb fesztiváljának nagyszínpadán, az 1972-es Raw Power lemezre, illetve Iggy Pop karrierjének számos mérföldkövére építő előadásával.

felsziget2011

Iggy Pop

Szintén a rockzene kedvelői örvendhetnek egy másik nagyszínpados előadónak: a magyar heavy metál zászlóvivője, a Pokolgép vasárnap lép színpadra a Félszigeten, pont a svéd Hammerfall előtt, akik idén megjelent lemezükhöz feldolgozták a Pokolgép legismertebb dalát, a Mondd hol van a szót. Előre borítékolható, hogy a két banda le fogja róni tiszteletét egymás előtt, de a mikéntért augusztus 28-ig kell várniuk a rajongóknak.

felsziget2011

Pokolgép, Fotó: Réti Zsolt, zenemajom.hu

A legnépszerűbb magyar rockzenekar, a Tankcsapda sem maradhat el a fesztiválról: idén a rendezvény első napján, augusztus 25-én 21 órától koncertezik a Tuborg Main Stage-en. Akárcsak a Pokolgép és a harmadik X-et taposó Moby Dick, amely jubileumi lemezfelvételeit szakítja meg egy exkluzív Félsziget-fellépésért, a Tankcsapda is csak egyszer lép fel idén nyáron Erdélyben – természetesen a Tuborg Green Fest Félszigeten.

felsziget2011

Tankcsapda, Fotó: Bauer Attila, tankcsapda.hu

További előadók

A Félsziget 2010-es tévéreklámjának zenéjét szerző bukaresti punkzenekar, a Recycle Bin nyitja a Félsziget idei zenei programját. A magyar punkok pedig az Alvin és a mókusok zenéjére ugrálhatnak, akik augusztus 27-én koncerteznek a Kiss Teraszon.

A Magashegyi Underground is visszatér idén a fesztiválra, augusztus 25-én a Talent Stage közönsége bulizhat Bocskor Bíborka és csapata alter-popjára.

felsziget2011

Magashegyi Underground, Fotó: doily.hu

A nemzetközi fellépők sora sem zárult még le: pénteken, augusztus 26-án a trance-világsztár Markus Schulz előtt a holland Sunnery James & Ryan Marciano DJ-duó melegíti be a közönséget a Freedom Music Arénában.

12 fiatal zenekar versenyez a Félszigeten Sziget-fellépésért

A Tuborg Green Fest Félsziget nem csak a nemzetközi sztárokról szól, a rendezvény mindig fontosnak tartotta a helyi tehetségek támogatását. Ennek jegyében a TuborgSound és a Félsziget közös vetélkedőt indít, amelyen 12 fiatal zenekart választ ki a közönség és a Sziget, a Volt, a Félsziget, a Tuborg és a Rock FM szakértőiből álló zsűri.

A július 25-én induló online vetélkedőn legjobbnak bizonyuló 12 zenekar fellépési lehetőséget nyer az idei Tuborg Green Fest Félszigeten. A Talent Stage powered by Tuborg Sound színpadon koncertező csapatok közül a zsűri választja ki a győzteseket, akik felléphetnek ajövő évi, Sziget, Volt illetve Félsziget fesztiválon. Részletek a www.felsziget.ro és a www.tuborgsound.ro oldalon.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011-es kiadására augusztus 25-28. Között kerül sor Marosvásárhelyen, a Maros partján, a Víkend-telep szomszédságában. A rendezvényre jegyeket az Eventim hálózatában és a www.eventim.ro oldalon lehet vásárolni. További információk: www.felsziget.ro

A rendezvény támogatói: Tuborg, Borsec, Orange. Fő médiapartner: Rock FM. Kiemelt médiapartnerek: Zile și Nopți, Jurnalul Național, Krónika, Transindex.

A Tuborg Green Fest Félsziget 2011 eddig bejelentett fellépői:

aug. 25: Guano Apes * Tankcsapda * Foreign Beggars * K's Choice * Zdob si Zdub * Palotai vs. DJ Vasile * Parno Graszt * R.O.A. * Magashegyi Underground * Urma * Stereo Palma * Recycle Bin * Katapult * Kid Chriss

aug. 26: Kasabian * Markus Schulz * Andy C * Sunnery James & Ryan Marciano * Belga * Grimus * Reality Engine * Les Elephants Bizarres * The MOOoD * Tündérground * Fading Circles

aug. 27: Iggy & the Stooges * Chase & Status and MC Rage * Nick Warren * Subscribe * Şuie Paparude * Moby Dick * Anima Sound System * Vad Fruttik * Alvin és a mókusok * Luna Amară * Horace Dan D * AIM

aug. 28: Within Temptation * Hammerfall * Gentleman * Tiga * Borgore * Pokolgép * Ganxsta Zolee és a Kartel * Compact * Vunk * Guess Who * Mihai Popoviciu * Toulouse Lautrec



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."