Itthon » Ifjúság

Éljünk jobban - vetélkedő és előadások Székelyudvarhelyen

Előadássorozatot és vetélkedőt szervez a Delphi Egyesület középiskolásoknak - Éljünk jobban Székelyudvarhelyen!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Kozelet/kozpont2610
Itthon_Kozelet/kozpont2610
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2011. november 02., 16:10
0 hozzászólás. 

A székelyudvarhelyi Delphi Egyesület Éljünk jobban Székelyudvarhelyen! elnevezésű projektje másodszor szólítja meg a város középiskolás diákjait, hogy rendhagyó módon hívja fel figyelmüket az életminőségüket befolyásoló tényezőkre, és rávilágítson, hogyan tudják felvértezni magukat a különböző veszélyek ellen. Az egyesület nem titkolt célja, hogy az egészséges életmód témakörébe tartozó előadás-sorozata révén olyan ismereteket osszon meg a fiatal korosztállyal, melyekről sokszor nagyon eltérő információk érik a fiatalokat.

Előadásokat hallhatnak majd a táplálkozási rendellenességekről, a fogyókúrák hatásairól, a félelemről és a szorongásról, a felelősségteljes szexuális életről, a jól működő emberi kapcsolatok ismertetőjegyeiről, a lelki egészséget befolyásoló különböző tényezőkről, az életminőségünket javító lépésekről, a boldogságról stb.

Ugyanakkor az is célok közé tartozik, hogy aktívan vonják be a fiatalokat az életük alakításába, és a témákkal való foglalkozásba: „olyan bemutatók készítésére buzdítjuk őket, melyek a korosztályukat képező fiatalokat célozzák meg, ismertetve velük a pozitív gondolkodásmód előnyeit; tippeket adva társaiknak arra vonatkozóan, hogyan tudnak felülkerekedni a mindennapok szürkeségén, hogyan lehetnek boldogok. Ezáltal fejlődik a gyerekek kreativitása, és megtapasztalhatják azt is, hogy képesek aktívan hozzájárulni a jobb élethez, az egészséges életmód népszerűsítéséhez."

A projekt második részét egy vetélkedő képezi, melyre november 16-án délután 5 órától kerül sor a Stúdió Mozi nagytermében. A vetélkedő jó alkalom arra, hogy a különböző középiskolákban tanuló diákok összemérjék nemcsak a témák feldolgozása során nyert ismereteiket, hanem találékonyságukat, talpraesettségüket is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."