Itthon » Ifjúság

Gyerekek találkozása a hagyományokkal és a segítségnyújtással

Hogyan néztek volna ki a betlehemi királyok, ha királylányok lettek volna? Bemutatták a pedás lányok. Dallal, verssel, játékkal.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Kitartó fiatalság fotó: Miklós Csongor

Száz év vagány

Tudjátok meg, Iluska és Gyuri erősen várnak szombat...
Gimibolyabal18

Nézd, mit alkotott a Gimi!

Elkezdődött a gólyabálszezon, megnézheted nálunk a...
Golyabal17

Minden, amit a gólyabálokról tudnod kell

A gimiseket elítélik, a refiseket elvarázsolják,...

Itthon_Ifjusag/betlehem0114
Itthon_Ifjusag/betlehem0114
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2012. január 14., 19:38
0 hozzászólás. 

A Csillagszórók nevű iskolás csapat 2011 októberében alakult azzal a céllal, hogy a karácsonyt megelőző adventi időszakban minél több gyereket és felnőttet megörvendeztessen rövid betlehemes játékával.

Itthon_Ifjusag/betlehem0114

Fotó: Dávid Attila

A székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum tizenegy lelkes diáklánya novembertől kezdve szabadidejét, energiáját nem sajnálva vett részt a próbákon és az előkészületekben. A betlehemezéssel az EMF Alapítvány pályázatán vesznek részt, melyet magyarországi és hét szomszédos ország iskolái, alkotó csoportjai részére írtak ki.

A „hetedhétországos" program célja egyébként a résztvevő iskolák, pedagógusok és gyerekek dramatikus népművészeti hagyományokkal, közösségi kultúrával és környezeti neveléssel kapcsolatos élményszerű találkozásainak támogatása.

„Ajándékunkat, magát a pásztorjátékot eljuttattuk már a Belvárosi Református Egyházközség gyülekezetéhez, az Unitárius Nőegylethez, Derzs falu gyülekezetéhez, a máréfalvi rászoruló gyerekekhez, felléptünk a szombatfalvi szép korúak találkozóján, napközi otthonokban, iskolákban és a Városháza téren megrendezett karácsonyi vásáron" – tudtuk meg Ábrahám Viola Magdolnától, a csapat vezető tanárától.

Itthon_Ifjusag/betlehem0114

A vezető tanár elmondta, hogy a betlehemes játék szövege többnyire interneten fellelhető szövegrészekből, és az egyik résztvevő diák verséből állt, amelyet ő rendezett előadásra. A díszletek és a kellékek pedig saját készítésűek voltak. Az előadások során adományokat gyűjtöttek a nézőktől, az ebből befolyt pénzösszeget egy helyi alapítványnak ajánlják majd fel.

Ahol nem tudtak gyűjteni, mert a nézők maguk is rászorulók voltak, ott ajándékokat osztottak. A gyerekek plakátokat ragasztottak ki az iskolába, ismerősöktől, osztálytársaktól gyűjtöttek új- és használt ruhákat, játékokat, a városi könyvtár adományaként könyveket vittek a máréfalvi rászoruló gyerekeknek. A tanárnő elégedetten nyugtázta, hogy milyen önállóak a 7-8-ikos lányok: az adománygyűjtésen kívül az utazáshoz maguk szervezték meg a mikrobuszt, fotóst hívtak.

A betlehemi királyokat és pásztorokat, a szent családot megformáló lányok sajnálják, hogy elmúlt karácsony: hiányzik a pörgés, a csapat, a közönség öröme.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."