Itthon » Civilek

Betlehemezve jótékonykodnak a Csillagszórók

A betlehemi csillag fényét szórják pásztorjátékukkal és adományokat is gyűjtenek a nélkülöző gyermekeknek a diákok.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Csillagszórók, betlehemes, pályázat
Jótékonykodnak és betlehemeznek. Fotó: Csillagszórók
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. december 19., 18:02
0 hozzászólás. 

Négy pedás és kilenc gimis, összesen tizenkét diák alkotja a Csillagszórók lelkes csapatát, akik novemberben alakultak meg, azért, hogy a betlehemezés hagyományát bemutató előadásukkal bekapcsolódjanak a Magyarok karácsonyi Világjátéka című, nemzetközi pályázatba. A pályázat célja nemes: a diákok az általuk kiválasztott helyszíneken bemutatják a pásztorjátékot, és közben adományokat gyűjtenek a hátrányos helyzetű gyermekeknek. A Csillagszórók csapata a Bicebócáknak gyűjt, de adományaikat eljuttatják az EMF-Alapítványhoz is, amely az afrikai Kongóban élő gyerekek iskoláztatására fordítja a pénzt.

Tizennyolc helyszínen, blogon, Facebook-on

Dávid Attila fotográfus a mentoruk, és ő tartja a kapcsolatot azokkal a külföldi csapatokkal is, akik a humanitárius jellegű pályázatban részt vesznek. Irányítótanáruk Szikszai Réka, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tanítónője.

„Már a tizenharmadik helyszínnél tartunk és még öt hátra van"– újságolta lelkesen Szikszai Kata, a Csillagszórók tagja. Hozzáfűzte, hogy mindenhol nagy öröm volt bemutatni a pásztorjátékot, meleg szívvel fogadták őket és nagy élményt jelentett látni a csillogó szemű napköziseket.

A Csillagszórók útját blogon és a Facebookon lehet követni, ahol sok fotóval színesítve közölnek élménybeszámolókat arról, hogy hol betlehemeztek, és kikkel találkoztak.

Olvashatunk arról, hogy miért volt különleges a zetelaki „turné", és miért maradt emlékezetes az udvarhelyi napközisekkel való találkozás.

Itt nézheted meg a Megváltó születését

A karácsony ünnepének legszebb üzenetét, a Megváltó születésének csodáját hordozó betlehemezések sorozatának még korántsem értek a végére.

Az ünnepi csillagszórásból jut a Karácsonyi Vásár látogatóinak is: december 20-án, pénteken délután három órától mutatják be a pásztorjátékot.

„Adományokat is gyűjtünk, aki adakozik egy sütit kap tőlünk ajándékba"– árulta el a Csillagszórók meglepetését Kata.

A hétvégén is útra kel a kis csapat: december 22-én, vasárnap délelőtt 11 órakor a Bencédben, 12 óra 30 perctől Kecsetben, a templomban hirdetik a karácsony csodáját, majd este fél 7 órakor itthon, a Szent Miklós-hegyi római katolikus templomban szórják a szeretet fényét.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."