Lesz-e Laci bának pálinkája? (videó)

Szorosabbra fűzné az önkormányzat kapcsolatát a vállalkozókkal, pályázati irodát nyitna és szilvacsemetéket ültetne Lukács László.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Nagy György és Lukács László
Nagy György és Lukács László
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 13., 16:11
1 hozzászólás. 

Megkezdődött az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetségének választások előtti programsorozata, amely során minden polgármesterjelöltnek esélyt adnak arra, hogy bemutassa programját, találkozhasson a választókkal.

Az első meghívott, Lukács László független polgármesterjelölt csütörtök délután hat órakor mutatkozott be a Gondűző szálloda konferenciatermében. Az UKKSZ nemrég visszavonult alelnökét Nagy György, a vállalkozói érdekvédelmi szervezet vezetője kérdezte terveiről.

Lukács László Nagyváradon született, de több mint egy évtizede Székelyudvarhelyen él. Több vállalkozást is vezet, a székelyudvarhelyi Rotary Club és az UKKSZ vezetőségi tagja volt. Négy éve önkormányzati képviselőjelöltként vett részt a választásokon, sikertelenül, de most a polgármesteri székért száll harcba.

Mint többször is hangsúlyozta már kampánya során, a város vezetése is hasonló egy vállalkozás vezetéséhez: kivitelezhető, megvalósítható terveket kell felépíteni. Nagy György kérdésére elmondta, polgármesterként rendszeresen tanácskozna a vállalkozókkal - szerinte a város gazdasági szereplőinek aktívabb részvételt kellene vállalniuk a településvezetésben, de úgy vette észre, hogy ettől a legtöbben idegenkednek.

A területadóval kapcsolatban azt tervezi, hogy bruttó 0,8-ra csökkentené azt, amelyből 0,3 százalékot egy helyi alapba fizetnének be az emberek, így a város nem mindig kintről várná az anyagi segítséget, hanem önmagát segítené.

Külföldi befektetőket vonzana a térségbe, lefektetve a szabályokat, hogy azok tisztességes fizetést kínáljanak alkalmazottaiknak, és nyereségesség esetén szociális célra áldozzanak. A fiatalokat "csemeteprogrammal" segítené, vagyis a szerinte igen jövedelmezővé tehető szilvatermesztést csemetékkel segítené, ezáltal Udvarhelyt visszahozva az élvonalba ezen a területen.

A teljes beszélgetést interneten is követni lehetett, az UKKSZ Facebook-oldalán, a felvétel fentebb megtekinthető. A következő beszélgetést május 17-én tartják, akkor Arros Orsolya mutatkozik be a jelölteknek.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2016-05-14 06:26:31
Egy vállalkozó is lehet polgármester, ha megválasztása esetén összes érdekeltségét azonnal eladja családjától teljesen idegen vevőknek, és elfelejti, hogy valaha is vállalkozó volt.
Miért is jött Udvarhelyre?
Gazdagodni.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."