Itthon » Gazdaság

Vállalkozni igenis jó!

Pláne, ha 25 éve annak, hogy egy szövetségbe is tömörülnek az udvarhelyszéki kis- és középvállalkozások. Ünnepelnek a hét végén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
inku23

Felnőtteknek belépni tilos!

A konyha minimál, a terasz olaszos, a lift pedig román....
DSC 3550 a

Minden, amit a sertéspestisről tudni kell

Hogyan terjed, mik a tünetei, miért veszélyes és mit...
Villany2

Nem lesz villany egy udvarhelyszéki településen

A villanyt csütörtökön reggel veszik el. Kattints és...

gyumolcsfak2
A Bányai iskola udvarára egykor uszodát álmodtak, most gyümölcsfákat ültettek
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2017. november 23., 15:01
0 hozzászólás. 

Vállalkozó az, akinek egy kicsi ABC-je van és az is, akinek többszáz alkalmazottja van – jelentette ki Nagy György, a fennállásának 25. évét a hét végén ünneplő UKKSZ elnöke.

Ünnepelnek és díjaznak

A szövetség nagyszabású ünnepséget tart szombaton a városházán és a Küküllő Szálloda éttermében, ahol az UKKSZ múltjáról, jelenéről és jövőjéről hangzanak el majd előadások – mondta Györgyei-Szabó Magdolna ügyvezető, hozzátéve, hogy elkészült az NSKI támogatásával egy olyan tanulmány, ami az utóbbi 17 évet mutatja az itteni vállalkozások szempontjából.

ukksz

Ugyanakkor egy kisfilm is készült A vállalkozó ember címmel, amiből az derül ki, hogy a kultúra, az egészségügy és a sport gyakorlatilag nem létezne ma ilyen szinten, ha az udvarhelyszéki vállalkozók nem támogatták volna. A szombat esti gálavacsorán kiosztanak két díjat is, egy fiatal vállalkozót, illetve egy jótékonykodásáról ismert üzletembert díjaznak.

Gyümölcsfákat a városnak!

Az Udvarhelyszéki Kis- és Középvállalkozások Szövetsége az elmúlt napokban is aktív volt és az is lesz, hiszen a 25. évfordulóhoz kapcsolódóan a Hargita Business Centerhez helyeztek ki biciklitárolót (12 kerékpárt lehet parkolni rajta), de a középiskolák udvarára 154 gyümölcsfát ültetnek el az iskolák tanulói.

Ezeket Bándi Ferenc ajánlotta fel – a vállalkozónak szívügye a gyümölcstermesztés és úgy látja, hogy a városban kevés a gyümölcsfa, pedig a köztereken, illetve a tömbházak között is lehetnének.

Fontos a szakoktatás és a jó viszonyok

Szakács-Paál István, a Bányai János Műszaki Szakkollégium igazgatója arról beszélt, hogy a szövetség és a műszaki iskolák között 4-5 éves kapcsolat van, a vállalkozók a beiskolázási terv alakításával is segítenek, hiszen ők tudják megmondani, hogy melyik iparágban mennyi képzett szakemberre lenne szükség. Szakács szerint a jól képzett munkás nagyon hamar kap munkát Udvarhelyen.

Az iskolai szakoktatás újraindítása a szövetség egyik legnagyobb sikere Nagy György szerint, habár az elnök hozzátette, hogy nem könnyű a 25-30 éven át lerombolt szakoktatást újraépíteni. Az 55 aktív tagot számláló UKKSZ jó viszonyban van a politikummal, a megyei és a helyi önkormányzattal, illetve az NSKI-val is – mint Nagy György újságírói kérdésre megjegyezte, „kár lenne, ha nem használnánk ki és nem ápolnánk a kapcsolatokat".

Az is egy cél lenne a szövetségen belül, hogy a tagok egymás beszállítói legyenek, egymástól vásároljanak termékeket és szolgáltatást, ebből csináljanak egy rendszert. „Említésre méltó kudarc nincs, de voltak nekifutások, amik nem jöttek össze" – jegyezte meg önkritikával Nagy György, hozzátéve, hogy a vállalkozás „ingoványos talaj, ma vagyok, de holnap-holnapután nem biztos".



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."