Pui fellebbezett

A független tanácsosjelöltnek négy szavazatra van szüksége, hogy bejusson az önkormányzatba. Valaki most elveszíthet egy mandátumot.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
Bunta01

Leköszönt Bunta

Péntek délután beiktatják az új polgármestert, Bunta...
Gálfi Árpád és felesége mindenkivel kezett fogott fotó: Szabó Attila, Balogh Réka

Itt az új városvezetés - élő

Pénteken megalakul Székelyudvarhely új tanácsa,...
Jakab Áron Csaba

Folytatódik a boszorkányüldözés az RMDSZ-ben?

Az RMDSZ állítólag sokkot kapott, Jakab Áron Csaba...

Pui Nándor számolja a szavazatokat fotó: Balogh Réka Adrienne
Pui Nándor számolja a szavazatokat fotó: Balogh Réka Adrienne
szerkesztoÍRTA: PÁL EDIT ÉVA
2016. június 07., 15:12
1 hozzászólás. 

Zajlik a tanácsosjelöltekre adott szavazatok újraszámlálása a polgármesteri hivatalban, a szavazócédulák színes zsákokban állnak a padlón körzetek szerint elrendezve. Pui Nándor független tanácsosjelölt fellebbezett, mivel a bejutásához szükséges 628 szavazatból 4 hiányzott.

szavazatok1

Amennyiben Pui Nándor bejut, valamelyik politikai alakulatnak, vagy az RMDSZ-nek, vagy a koalíciónak eggyel kevesebb tanácsosa lesz. A fellebbezés előtti állás szerint 11 tanácsosa lenne az EMNP-MPP tagjaiból álló koalíciónak, és 8 az RMDSZ-nek. Azt, hogy melyik alakulattól vesz el tanácsosi mandátumot a független jelölt, amennyiben bejut a tanácsba, egy speciális számítógépes program segítségével döntik el. A választási bizottság tagjai állítólag végeztek egy szimulációt, és ennek alapján a koalíciónak eggyel kevesebb mandátum jutna.

Pui szavazatainak száma

Ottlétünk alatt két olyan szavazatot találtak, amelynek esetében gyanúsnak nevezték a számlálók, hogy Pui Nándorra ütötték a pecsétet, csak az átütött a másik oldalra, ahol a koalíció jelöltjeinek névsora van. Az egyik szavazócédulát megnéztük, és úgy tűnik, a Puit tartalmazó oldalon élénkebben látszik a tinta, a másik oldal pedig a votat szó tükörképét tartalmazza.

A szavazatokat a fellebbező és a választási körzetek elnökeinek jelenlétében számolják újra. Mások nem adtak be fellebbezési kérelmet, a polgármesterre adott szavazatok újravizsgálását sem kérte senki - mondta Ana Maria Ciobanu bírónő, a választási bizottság elnöke.

Molnár Zsigmondtól, a választási bizottság alelnökétől a szavazatok újraszámlálása után megtudtuk, hogy még hat érvényes szavazatot találtak, amelyet Pui Nándor nevére pecsételtek. Azt, hogy ezzel Pui bejutott-e a tanácsba, nem az ő tiszte eldönteni, továbbítják a szavazatokat a bíróságra, és onnan valószínűleg a megyéhez.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
perretz
2016-06-08 08:45:04
Nem VESZIT senki mandatumot, ugyanis meg meg sem nyerte, nem az ove, egyszeruen az egyik nagy oldal egyel kevesebbet kap.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."