Itthon » Civilek

Őshering a kirakatban

Trombita harsant, összegyűltek az emberek. Rendhagyó kiállítás székelyföldi kövületekből. Ilyent itt még nem láttál.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

vulti-02
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. március 07., 17:10
0 hozzászólás. 

Trombitaszóra kaphatták fel fejüket csütörtökön délután kettőkor a városközpontban tartózkodók. A  Vulticulus Földrajzi Társaság egy szokatlan kiállításmegnyitót tartott a Városháza téren, a szemüvegbolt előtt.

Azért ott, mert az üzlet egyike azoknak, amelyek vállalták, hogy két hétig a kirakatukban legyen látható egy-egy olyan kövület, ami a Haáz Rezső Múzeumban őrzött Bányai János-hagyatékból, illetve magángyűjteményekből származik. A bolt kirakatába például egy őshering kövülete került, a többi üzletbe is hasonló növény- vagy állatlenyomatok láthatók szerdától.

A Vulticulus elnöke, Kilyén Barna az öszegyűlteknek elmondta, hogy céljuk felhívni a figyelmet a tudomány-népszerűsítés e furcsa dimenziójára. A belvárosi boltok többségének kirakatába egy-egy érdekes kövület került, az üvegre pedig annak leírása. vulti-01

Molnár Andor, a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola trombitatanára rögtönzött kiskoncertet tartott, többek között a Beatles egyik leghíresebb, Yesterday című dalát is előadta, amivel a szó szoros értelmében összetrombitálta a járókelőket.

A két hétig megtekinthető kiállítás partnere a Haáz Rezső Múzeum és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A szokatlan tárlatot a Vulticulus Társaság Tóth Attila geológus, a Sapentia EMTE Környezettudomány Tanszékének tanára, valamint Wanek Ferenc egyetemi tanár (Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság, Sapientia EMTE) segítségével valósította meg.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."