Itthon » Civilek

A legjobb neve legyen Háromhegy!

A Háromhegy Ifjúsági Egyesület Udvarhelyszékről egyedüli pályázóként nevezett be a Facebook-on meghirdetett szavazóversenybe. Nyomj egy lájkot a fotókra!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Háromhegy Egyesület
A múltidéző fotókra május 22-ig lehet szavazni.
szerkesztoÍRTA: LÁZÁR EMESE
2013. május 21., 08:21
0 hozzászólás. 

Nevezd meg a legjobbakat! címmel hirdetett Hargita Megye Tanácsa a megyében levő ifjúsági szervezeteknek egy Facebook-os pályázatot. A legtöbb lájkot begyűjtő győztes egy jutalomhétvégét tölthet el a homoródfürdői 6-os villában és 400 lejes könyvjutalmat is kap.

Az online meghirdetett pályázatra mindössze egyetlen udvarhelyszéki ifjúsági szervezet, a Béta-Dobó-Vágás ifjúságát képviselő Háromhegy Ifjúsági Egyesület nevezett be.

„Mi a Múlt századi képeslapok című, háromállomásos fotókiállítás anyagával neveztünk be"- újságolta az uh.ro-nak Gál Barna, az egyesület vezetője. A kiállítás történetéről elmesélte, hogy ezelőtt fél évvel döntöttek úgy, hogy, összegyűjtik, és kiállítják a három falu múltjáról mesélő régi fotográfiákat.

A múlt századi fényképeket öt tematika- két világháború, ünnepek, hétköznapok, bétai templomépítés - szerint rendszerezték, és mindhárom településen bemutatták. A háromállomásos, több mint félezer embert vonzó kiállítás-sorozat első állomása Vágásban, a második Bétában, a harmadik Dobóban volt.

„A múlt századi fényképeink mesélnek. Mesélnek arról, hogy őseink hogyan éltek szülőföldjükön, vidám ünnepekről, dolgos hétköznapokról a háborúk dicső és katasztrofális éveiről. Ha ezeket a fotókat az ember csokorba gyűjti, akkor a 20. század elevenedik meg szemei előtt. Igyekeztünk, hogy a kultúrotthonokban megszervezett kiállításokon a szemlélődőt visszavarázsoljuk a múltba, megidézzük a régi idők hangulatát.

A halk háttérzene, szőnyegek, virágok, korabeli fotóstúdió a fiatalokat is lenyűgözte, nemcsak az idősebb korosztályt. Programunk végén pedig arra is rá kellett döbbennünk, hogy a szervezőmunka alatt megismertük és megszerettük Szentföld múlt századi történelmét" - summázta Barna, aki azt szeretné, ha a Facebookos közösségnek is elnyerné tetszését a Háromhegy Ifjúsági Egyesület múltat idéző és egyben értékmentő projektje.

Aki szívügyének tekinti, hogy a Nevezd meg a legjobbakat! szavazóversenyében a szentföldieké legyen a fődíj, az a május 22-i határidőig ide kattintva lájkolhtja a fotókat.

A vágási kiállításon készült fotókat itt, a bétait itt, a Dobóban megrendezett eseményen készülteket pedig ide kattintva lehet megnézni.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."