Itthon » Civilek

Ön Dönt: öt civil szervezet várja a voksokat

Idén második alkalommal meghirdetett Ön Dönt pályázatra 5 udvarhelyi és udvarhelyszéki civil szervezet jelentkezett.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Közösségi kártya
Közösségi kártya
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 19., 11:05
0 hozzászólás. 

A megpályázott összeget olyan eszközök vásárlására vagy PR tevékenységre szeretnék fordítani, melyek révén közösségi munkájukat hatékonyabban tudják végezni. Az erre a célra összegyűjtött pénzalap 12 ezer lej, ez az összeg 3 projekt finanszírozását teszi lehetővé.

A következő szervezetek pályáztak: 1. Delphi Egyesület, 2. Égéért Egyesület, 3. Kuckó Egyesület, 4. Gyepesért Egyesület, 5. Pro Down Alapítvány.

Hogyan dönthet?

Szavazzon arra a civil szervezetre/pályázatra, melyről úgy gondolja, hogy jobban szolgálná a helyi közösséget.

A szavazás módja egyszerű. Használja Közösségi Kártyáját a Szuper üzletekben és a Merkúr áruházban. Vásárlás után írja rá a kasszaszalag hátára azt a számot (1, 2, 3, 4 vagy 5), amelyik pályázatra szavaz, majd adja oda a pénztárosnak. Annyiszor szavazhat, ahányszor vásárol jún. 21 és 30 között.

Szavazzon minél többször, hogy olyan szervezet kapja meg a támogatást, amely megérdemli!

1. Delphi Egyesület – Székelyudvarhely

A Delphi Egyesület 4 éve kínál szabadidős programokat, táborokat gyermekek és fiatalok számára; tart képzéseket, iskolán kívüli nevelési foglalkozásokat, versenyeket középiskolásoknak és szervezi a Fiatal Pedagógusok Fórumát.

Rendezvényeink zavartalan megvalósulásához szükséges eszközök (videoprojektor, mikrofon, hangfalak) beszerzésére kérünk támogatást. Segítségüket köszönjük!

2. Égéért Egyesület – Ége

Célunk a kulturális örökség megtartása, a szellemi élet felélesztése, a megélhetés elősegítése, olyan közösség összekovácsolása, amely képes a megmaradásra, szülőföldje megtartására. A honlap (amelynek elindítását tervezzük) kapcsolatot biztosítana a sorskérdéseink iránt elkötelezett székely-magyar közösséggel – távolságokat és alig járható utakat legyőzve.

Ége szeretne élhető székely falu lenni, összefogva a hozzá hasonló gondokkal küszködő kis településekkel is. Meggyőződésünk: ha a kis falvak megmaradnak, a nagyok is reménykedhetnek!

3. Kuckó Egyesület – Székelyudvarhely

A támogatásból a Kuckó Egyesület egy mongol jurtát vásárolna. A jurta nemezelő szakköreink, játszóházas foglalkozásaink, kiállításaink helyszínéül, illetve kézműves táboraink alkalmával szálláshelyként működne.

4. Gyepesért Egyesület – Gyepes

Bár azt tartják, hogy nem a ruha teszi az embert, de kijelenthetjük, hogy a viseleteink elhagyásával viselkedésünknek is meggyengült a tartása. Jelen pályázatból 5 női viseletet szeretnénk elkészíteni azzal a szándékkal, hogy a közösségeink viselkedését, tartását erősítsük. A székelyruhákat a közösség tagjai kikölcsönözhetnék.

5. Pro Down Alapítvány – Székelyudvarhely

A tehetség csillogó gyöngyszem, ami a fogyatékos gyermekekben is ott rejtőzködik. A tehetség átüt az értelmen, a tehetséghez szükséges érzelmi intelligencia a fogyatékos embernek is a sajátja. Van olyan képességük, mely kiemelkedő, csak meg kell találni a hozzájuk vezető utat.

A lényeg, hogy ne a fogyatékosságra kerüljön a hangsúly, hanem a fiatalok pozitív, tovább fejleszthető képességeire. A GYÖNGY-HÁZ kreatív műhelyében a fogyatékkal élő fiatalok nemezeléssel ékszereket készítenek, gyertyákat öntenek és egyedi kerámia tárgyakat készítenek. Szeretnénk egy agyagozó-korongozó géppel és gyertyaöntő formákkal bővíteni eszköztárunkat. Ehhez kérjük az Önök támogatását.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."