Itthon » Civilek

Kevesen akartak jót tenni

Míg Szovátán zsúfolásig telt a terem a hétvégi karácsonyi adománykoncerten, Udvarhelyen alig valakit érdekelt a jótékonykodás.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Abodi Nagy Blank a 2013-as székelyudvarhelyi jótékonysági koncerten
Abodi Nagy Blanka ismét kieresztette a hangját
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2013. december 16., 19:38
2 hozzászólás. 

Hátrányos helyzetű gyerekek megsegítésére szerveztek karácsonyi koncertsorozatot erdélyi előadóművészek. A kétállomásos turné első koncertje Szovátán volt: a december 13-i koncertet másnap egy székelyudvarhelyi fellépés követte.

A Tenderly Band, Miklós Gyuri, a Snaps Vocal Band, Abodi-Nagy Blanka és Ráduly Botond „Manó" főként karácsonyi dalokkal készültek, a közönség mind lágyabb hangvételű dalokból, mind pörgősebb számokból hallhatott bőséggel, ráadásul mindezt a Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Intézetének jelelőkórusa nem mindennapi előadással kísérte.

A Kozmutza Flóra Hallássérültek Speciális Intézetének jelelőkórusa

A szovátai közönség nagyra értékelte a karácsonyi zenés estet, hiszen nem csupán nagy számban jelentek meg az eseményen, de ráadásul sikerült több mint 2300 lejt összegyűjteni, amit a Böjte Csaba által működtetett árvaháznak adtak át. A gyerekek meg is köszönték az adomány, hiszen a koncert után a színpadra lépve ők is előadtak egy dalt, így fejezve ki hálájukat.

Puskás Bernadette a 2013-as karácsonyi jótékonysági koncerten Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhelyen a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó Orbán Alapítványnak folyt a gyűjtés, ám a siker itt sokkal mérsékeltebb volt. A koncerten csupán néhány tucat érdeklődő jelent meg, és, bár többen a belépő többszörösét fizették ki adományként, összesen 690 lej gyűlt össze.

Fülöp Gyuszi humorista, a koncertsorozat egyik szervezője és a két koncert műsorvezető-házigazdája kérdésünkre elmondta, hogy nagyon kellemetlen érzés volt látni az alacsony udvarhelyi érdeklődést. A műsorvezetőt főként az lepte meg, hogy az adomány kedvezményezettjei, az alapítvány részéről egyetlen ember sem vett részt az értük szervezett esten.

Fülöp Gyuszi humorista, a jótékonysági koncert műsorvezetője

Gyuszi szerint, aki elment a koncertre, az értette az esemény üzenetét, és érzi, hogy szükség van az ilyen rendezvényekre, és arra, hogy olyanokon segítsenek, akikkel nem volt annyira kegyes a sors.

A humorista összegzésként sikeresnek értékelte a rendezvényt, mert sikerült megmozgatni az embereket, még ha nem is egyenlő mértékben, és egy kicsit talán így is szebbé teszik néhány gyerek idei karácsonyát.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
S.K.
2013-12-17 05:27:44
Koszonetunk...
WOW.Szívből köszönjük ezt a csodalatos zenes Karácsonyi koncertsorozatot,igazan szívmelegítően hatott a rohanó&"helloka&puszi&pá,pá"pörgős mindennapok után.Bárhogy is alakul a közeljövő,azért erezni lehet mar a SZERETET SUGALLATÁT,az utcákon&tereken&emberek tekinteteben.Ez annyira jó&szívből kívánom legyen örökre tartó,mindenki szamara.Próbáljunk mindannyian,ha csak egy iciripicirit&picurit is ,de jobbak&erősebb szeretettel indulni a mindennapi forgatagban./"ANYTHING IS POSSIBLE,WHEN WE BELIEVE.MUST BELIEVE IN LOVE...NOW,YOU KNOW WELL;ONLY LOVE&SMILES REMAINS..."MERRY CHRISTMAS&HAPPY NEW YEAR FOR ALL!/FELIZ NAVIDAD E DULCE COLOR CORAZONES,AMOR ETERNO POR TODOS DEL MUNDO.VIVA LIBERTAD ESTA FIESTA MUY BUENO POR UNA POQITO E UNA GRANDE CORAZONES POR ESTRELLAS!FELICIDADES...VIVA ALLEGRIA!/SZÍVBŐL EGY BOLDOG KARÁCSONYT!
avatar
kszl
2013-12-17 07:16:41
Hát lehet, ha nem a szeksz-traktor mu-stárjait kellett volna meghívni...

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."