Itthon » Civilek

Abrán Tünde lett a legprímább polgár

Nyolcadszorra osztott díjakat a Príma Rádió a város polgáraianak. Az Udvarhelyért Díjat Szőke László kapta.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

primadijazottak
Fotók: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. március 10., 12:10
0 hozzászólás. 

2006 óta minden évben a hallgatók javaslatai alapján díjazza Székelyudvarhely arra érdemes polgárait a Príma Rádió tulajdonosa és szerkesztősége – idén már az egykori díjazottak javaslatait is figyelembe vették, vasárnap este adták át a díjakat a Művelődési Ház koncerttermében.

Az eseményen jelen volt és beszédet mondott Zsigmond Barna Pál csíkszeredai főkonzul és Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke is, Bunta Levente polgármester üzenetét pedig Jakab Áron Csaba önkormányzati képviselő olvasta fel.

Idén Szőcs Lászlót, az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgóját választották a Legpírmább Sportolónak, Szőcsöt a gálára csapattársai (a gála előtt újabb győzelmet arattak), valamint szülei kísérték el, edzője, Jakab Zoltán mondott róla laudációt.

fkszocslaciprimasportolo

A 29 éves, 75-szörös válogatott futsal-játékos után Kalló László festőművész vehette át a Legprímább Művésznek járó díjat: mint Kalló később megjegyezte, ez élete legszebb estéje volt és úgy érzi, hogy a díjat előre kapta, még nem szolgált rá.

Legprímább Pedagógusnak Laczkó György, a Tamási Áron Gimnázium igazgatója bizonyult – a több mint tíz éve intézményvezető Laczkót kollégája, Szakács István Péter író-tanár méltatta, megjegyezve, hogy lassan az iskola is a Való Világhoz kezd hasonlítani, de nem csak a diákok nyelvezete és viselkedése miatt, hanem a kamerák miatt is.

A Legprímább Orvosnak járó díjat dr. Tóth Attila fizoterápiás szakorvos, egykori kórházigazgató vehette át.

Idén először a nem idehaza élő, de Székelyudvarhelyért sokat tevő személyek kategóriájában Szőke László újságíró lett a befutó – Szőke nem volt jelen az átadáson, de egy hangüzenetben köszönte meg a rádiónak és az udvarhelyieknek, hogy ez a megtiszteltetés érhette.

A Legprímább Polgár életútját Komoróczy György ismertette – a homoródjánosfalvi származású Abrán Tünde a nyolcvanas évek végén került a városba, ő volt az első magángyógyszertár elindítója.

A gyógyszerész könnyeivel küszködve köszönte meg a díjat, az ünnepélyes estét a Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai által előadott klasszikus zenei darabok, Vidovenyecz Edina színésznő szavalata, valamint a Kékiringó tánccsoport fellépése tette színesebbé.


A legprímábbak


Legprímább Sportoló: Szőcs László teremlabdarúgó

Legprímább Művész: Kalló László festőművész

Legprímább Pedagógus: Laczkó György földrajztanár, igazgató

Legprímább Orvos: dr. Tóth Attila fizioterápiás orvos

Legprímább Polgár: Abrán Tünde főgyógyszerész

„Udvarhelyért" Príma Díj: Szőke László újságíró



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."