Itthon » Civilek

Ízes programokba kóstolhatsz bele

Régi képek ízes történeteit és a legfinomabb almástésztát keresik, de megfőzik a fesztivál lekvárját és szüreti bál is lesz. Gyümölcsfesztivál hatodjára.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
2016-ban még úgy tűnt, felfele ível a MES fotó: Balogh Réka Adrienne/archív

Elköltözik Székelyudvarhelyről a MES

Emlékszik valaki arra, hogy volt egy rendezvény, ami...
Romakonf05

Akinek a helyében biztosan nem lenne

Ismerik azt a viccet, amiben a székelyföldiek mind...
egymilliocsillag2017

A szegényekért gyúlnak ki a csillagok

Péntek este egy gyertyagyújtással te is segíthetsz a...

Gyumolcsfeszt
Fotó: Csedő Attila
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. augusztus 27., 09:50
0 hozzászólás. 

Szeptember 19–21. között hatodik alkalommal szervezi meg a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált, ahol ízes falatok és programok várják a látogatókat.

A VI. Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált a Kárpát-medence „legízesebb rendezvényének" tartják, ahol a látogatók otthonosan érezhetik magukat a különböző gyümölcskészítmények nyújtotta ízes forgatagában.

Közel 20 település asszonyai készülődnek az eseményre lekvárokkal, szörpökkel, süteményekkel, gyógyító teafüvekkel, friss gyümölccsel, hogy minél gazdagabb kínálattal tudjanak kedveskedni a vendégeknek. A kulturális programokat udvarhelyszéki településeken működő tánccsoportok, énekesek, mesemondók, amatőr színjátszó csoportok biztosítják.

Régi képek ízes történetei címmel emlékidézést hirdetnek, és arra biztatják a benevezőket, hogy a Gyümölcsfesztivál helyszínére hozzanak magukkal olyan, a Kováts fényképészetnél készült régi képeket, amelyről szívesen megosztanák emlékeiket. A legízesebb történetek felelevenítőit ajándékban részesítik.

Udvarhelyszék legízletesebb almás tésztája kerestetik felhívással arra ösztönzik az érdekelteket, hogy gyúrják össze a sütnivalójukat, és készítsék el kedvenc almás süteményüket a Gyümölcsfesztiválra. A fesztivál legkedveltebb ízére helyszínen szavazhatnak a kilátogatók.

Az újdonságok sora itt még nem ér véget, hiszen a kiállító falvak asszonyai közösen egy nagy üstben elkészítik a Fesztivál lekvárját. Sok-sok kéz szorgoskodik majd egy ízért!

A színes kavalkád kiemelkedő eseményeként, szombat estére Udvarhelyszéki Szüreti Bálra invitálják meg Udvarhelyszék lakosságát és az udvarhelyszéki települések népviseletbe öltözött csőszleányait és legényeit.

A fesztivállal kapcsolatosan a Civitas Alapítvány székelyudvarhelyi irodájában (Solymossy utca 29. szám), a 0266-218.481-es telefonszámon vagy office.udv@civitas.ro email címen lehet érdeklődni.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."